Matt Little se ocupă de 13 ani de pregătirea fizică a fostului număr unu mondial Andy Murray, un jucător care în ultimii ani s-a confruntat cu multe accidentări și care a avut nevoie mai mult decât de orice altceva de specialiști în recuperare și pregătire fizică. Acesta a explicat pentru publicația britanică "Metro" de ce consideră că o carantină strictă de 14 zile impusă jucătorilor, urmată de o singură săptămână de readaptare la efort înainte de startul primului turneu de Mare Șlem al anului, este periculoasă pentru sportivi.
"Jucătorii de tenis de top sunt opusul celorlalți dintre noi, în sensul că noi începem să fim încordați și avem dureri în momentul în care începem niște antrenamente, în timp ce ei pățesc asta tocmai atunci când întrerup activitatea și nu mai fac mișcare. Ca o mașină puternică, nefolosită", a declarat Matt Little.

Jucătorii, expuși la accidentări la umăr după carantină

Swiss Indoors Basel
Federer, ținta unei glume geniale a lui Murray! Mesajul scoțianului, după ce a ajuns la Basel
25/10/2022 LA 15:29
Colaboratorul lui Andy Murray a explicat mai departe de ce se vorbește atât de mult în aceste zile despre riscul apariției unor accidentări și de ce jucătorii se plâng la foc continuu. "Corpul sportivilor este atât de bine reglat, iar ei se antrenează atât de mult pentru un turneu de calibru, încât pot apărea o mulțime de probleme dacă se opresc. Scenariul actual este un dezastru pentru ei. Din punct de vedere al tenisului și al aspectului tactic, vor recupera imediat, dar expunerea corpului la un regim exploziv de antrenament după două săptămâni de pauză forțată este de-a dreptul periculoasă pentru ei."
Matt Little avertizează că în rândurile sportivilor obligați să stea două săptămâni în carantină în camera de hotel (72 la număr în acest moment), ar putea apărea mai multe accidentări la umăr. "După câteva zile de pauză, serviciul pune probleme. Sper să nu se întâmple așa, însă mă aștept ca mulți să aibă dureri la umăr", a declarat Little pentru sursa citată.
Sfaturile sale pentru jucătorii de tenis carantinați sunt: să exerseze mișcarea de serviciu chiar și în camera de hotel, din genunchi, să efectueze cât mai multe sprinturi și să fie cât mai activi în cei câțiva metri pătrați pe care îi au la dispoziție.
În urmă cu 40-50 de ani, când jucătorii nu se mișcau atât de rapid cum o fac acum, problema nu ar fi fost la fel de presantă. Matt Little

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Cum s-a consolidat prietenia dintre Federer și Nadal! "Atunci și-au cimentat respectul imens"
14/10/2022 LA 06:04
Tenis
Emma Răducanu s-a despărțit încă o dată de antrenorul ei! Cu cine colaborează în prezent
12/10/2022 LA 08:03