Fost număr 10 mondial, Daria Kasatkina a vorbit într-un interviu pentru gotennis.ru despre relația fani-jucători și despre presiunea care vine dinspre tribune în timpul partidelor.
În tenisul masculin, ultimul deceniu și jumătate a fost marcat de o luptă pe muchie de cuțit între cei trei titani Federer, Nadal și Djokovic. Acesta din urmă nu e nici pe departe la fel de simpatizat de suporteri, deși rezultatele îl recomandă. Rusoaica e de părere că Nole a ajuns în această situație pentru că nu e veritabil, pentru că pozează în ceva ce nu este, spre deosebire de Nadal, spre exemplu, care a fost mereu natural.
"De ce să-ți fie frică să arăți cine ești cu adevărat? Dacă oamenilor nu le place cine ești, bine. Este mai bine decât atunci când oamenii te plac pentru ceva ce nu ești. Cu toții vedem cum vrea Djokovic ca oamenii să-l iubească. Cum încearcă să facă totul pentru asta, dar nu funcționează. Pentru că, până la urmă, toți simt că ceva nu este în regulă. Rafa este real: nu lovește cu racheta, de exemplu, pentru că pur și simplu nu a făcut asta în copilărie, a fost crescut diferit. El împroșcă emoțiile într-un mod diferit: același "Vamos", care este adorat de mulți. Puțini oameni sunt alături de oamenii care încearcă să pară ce nu sunt", a spus Kasatkina pentru gotennis.ru.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 11 ORE
CITEȘTE ȘI:
SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT ÎN TENIS: DOCUMENTE FALSE DE COVID-19 PENTRU LIBERTATE TOTALĂ LA TURNEE

Kasatkina, despre declarațiile date de Medvedev, după Australian Open

După ce a fost învins de Nadal, la Australian Open, în finală, Medvedev a avut un discurs manifest împotriva fanilor, la conferința de presă. Nu doar Rafa a revenit fantastic în meci, dar Daniil a capotat în fața presiunii tribunei, care i-a făcut viața un coșmar rusului.
"Copilul din mine a murit" a spus numărul doi mondial la final, explicând că nu va mai avea niciodată plăcerea de a juca tenis și că o va face doar pentru a-i asigura familiei sale confortul financiar necesar. Întrebată pe marginea acelor declarații, Kasatkina a avut un discurs extrem de matur, exprimându-și încrederea că Medvedev își va reconsidera poziția.
"Am avut de câteva ori senzații similare (n.r. cu Medvedev). Nu cu mult timp în urmă, am jucat la Montreal împotriva lui Ons Jaber. Și au fost foarte mulți fani tunisieni. Probabil că sunt foarte mulți în Montreal, pentru că acolo se vorbește franceză. Și s-a strigat într-o singură direcție, evident. Desigur, atunci când ești fluierat grosolan și incorect, este neplăcut. Dar mulți oameni se confruntă cu asta. Am citit un interviu cu Aslan Karatsev și sunt de acord cu el: nu poți pur și simplu să îi iei pe fani și să le ceri să te sprijine. Prin urmare, acest lucru trebuie rezolvat în timpul meciului. Este 100% enervant, mai ales când strigă cineva între servicii. Trebuie însă să accepți situația așa cum este, să nu te enervezi.
Înainte de asta, Daniil a făcut față foarte bine presiunii fanilor. Toată lumea din SUA își amintește reacția lui la US Ope. Se pare, însă, că acum a fost prea mult pentru el. Dar sunt sigur că se poate descurca pe viitor. A spus acele lucruri la conferință, la cald, cu siguranță că își va schimba părerea odată ce acest meci cu Nadal se va îndepărta", a mai spus Kasatkina.
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 14 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 16 ORE