Cu toții știm că Rafa Nadal lovește mingea cu mâna stângă, dar puțini știu că marele campion spaniol este, de fapt, dreptaci și, practic, nimeni nu cunoaște originea acestei abilități ciudate. Toni Nadal a explicat totul într-un interviu acordat celor de la Break Point, interviu în cadrul căruia nu s-a sfiit să afirme că, dacă Rafa Nadal ar fi jucat cu dreapta, "ar fi fost mult mai bun".
Rafa Nadal este, fără îndoială, cel mai bun stângaci din istoria tenisului. Cu toate acestea, el își folosește mâna dreaptă pentru activitățile de zi cu zi, cum ar fi scrisul. Rafa Nadal este dreptaci deși, încă din copilărie, și-a adaptat lovirea mingii cu brațul stâng sub atenta supraveghere a unchiului și antrenorului său Toni Nadal, care își amintește acum originea acestui curios paradox.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rafael Nadal a vorbit la Wimbledon despre retragere: "Acum câteva săptămâni eram aproape..."
ACUM 14 ORE

De ce joacă Rafa Nadal cu stânga dacă e dreptaci? Toni Nadal a dat răspunsul

Pentru început, Toni Nadal a precizat că "i-am spus să joace cu mâna stângă, apoi i-am spus să nu joace cu două mâini". Unchiul campionului de la Roland Garros a continuat povestea și a mărturisit că Rafa "a jucat cu două mâini pentru ceva vreme și când mingea a venit pe centru, s-a poziționat și s-a înclinat spre dreapta, așa că a lovit cu stânga și am crezut că este stângaci" .
"L-am făcut să joace cu mâna stângă, dar pentru că am crezut că este stângaci. Am spus –Rafa - câți oameni sunt În Top 10 care joacă cu două mâini? Niciunul, așa că trebuie să te schimbi și trebuie să lovești cu o mână și am ales stânga datorită a ceea ce a făcut el când i-a venit mingea pe centru. În acel moment a servit cu stânga, pentru că am început să încercăm cu dreapta și cu stânga și nu a mers bine cu niciuna dintre ele. Nu ne era clar ce să facem la cinci sau șase ani când serviciul începe să funcționeze. Din moment ce am crezut că este stângaci, i-am spus că o să încercăm cu stânga. El pe teren părea că era stângaci, dar, ani mai târziu, am descoperit că era dreptaci. Singurul lucru pe care Rafa îl face cu stânga este să joace tenis".
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
IERI LA 19:10
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
29/06/2022 LA 11:21