A treia jucătoare a lumii, Simona Halep, nu va participa la turneul de categorie WTA 1.000 de la Dubai, programat în perioada 8 - 14 martie, la care este deţinătoarea trofeului.Săptămâna viitoare, sportiva noastră trebuia să fie prezentă în Emiratele Arabe. În ediția anterioară, Simona a cucerit trofeul după ce le-a învins pe Ons Jabeur, Aryna Sabalenka, Jennifer Brady și Elena Rybakina.
Informația nu fusese confirmată oficial până azi după-amiază, atunci când Simona a anunțat că nu va fi prezentă la ediția din acest an a turneului de la Dubai. Campiona noastră a transmis că problemele pe care le-a avut încă de la Adelaide nu au trecut în totalitate: "Din păcate nu mă simt 100% cu spatele și am luat decizia dificilă de a mă retrage de la Dubai. Am amintiri grozave de când am câștigat al 20-lea titlu al meu anul trecut acolo, așa că sunt dezamăgită că nu-mi voi putea apăra titlul anul acesta", a transmis Simo pe rețelele de socializare.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Simona Halep, OUT de la Dubai. Motivul invocat de Simo

În plus, George Cosac, vicepreședintele Federației Române de Tenis, a transmis că obiectivele Simonei Halep sunt clare și caută să se menajeze: "În momentul în care și-a fixat niște obiective la care ține foarte mult, a ținut cont de accidentări și de cum s-a simțit, a căutat să se menajeze ca să-și facă programul stabilit, astfel încât să își îndeplinească obiectivele. Este focusată sută la sută pentru obținerea unei medalii", a spus Cosac pentru Gazeta Sporturilor.
https://i.eurosport.com/2021/03/02/3004392.jpg
În 2021, Simona Halep a jucat 8 meciuri oficiale, în care a obținut 6 victorii și a fost învinsă de 2 ori, de Ekaterina Alexandrova (la Gippsland Trophy) și Serena Williams (la Australian Open). Românca are trei mari obiective sezonul acesta: Roland Garrosul, unde e văzută de bookmakeri cu prima șansă, Wimbledon, unde trebuie să își apere titlul și Jocurile Olimpice.

Miami, turneul la care va reveni Simona Halep pe terenul de tenis

Simona Halep va fi prezentă, aproape sigur, la Miami, turneu programat în perioada 24 martie – 4 aprilie. Acesta va suferi modificări drastice în ceea ce privește premiile financiare pe care le va oferi jucătorilor. În mod surprinzător, cei mai "afectați" la ediția din 2021 vor fi chiar campionii ediției. Premiile pe care aceștia le vor încasa vor fi reduse cu până la 80% față de ultima ediție a turneului, cea din 2019. Ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.
Potrivit jurnalistului Simon Cambers (Tennis Majors), organizatorii turneului de la Miami le vor oferi campionilor (ATP + WTA) un premiu în valoare de 300.110 de dolari, cu mult mai puțin decât valoarea premiului acordat în 2019, care se ridica la 1.354.000 de dolari. Mai mult, Cambers raportează faptul că premiile totale de la Miami Open vor scădea de la 16.7 milioane de dolari (2019) până la 6.68 milioane de dolari în 2021 (3.34 de milioane de dolari pentru fiecare dintre circuite – ATP + WTA).
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02