Simona Halep a revenit aseară în țară, de la Wimbledon, acolo unde a obținut cea mai bună performanță a sa din ultimii ani: semifinală de Grand Slam.
Printre subiectele discutate de sportiva noastră cu jurnaliștii prezenți la aeroport s-a numărat și "fenomenul David Popovici", puștiul de 17 ani care a bifat borne incredibile în natația mondială. Dublu medaliat cu aur la CM de la Budapesta (100 și 200 metri liber), tânărul din București luptă în aceste zile la Otopeni la Europenele de Juniori. A câștigat deja 3 medalii de aur și mâine o va bifa pe a 4-a, în mod normal, în proba de 100 de metri, acolo unde deține cele mai bune 3 performanțe ale sezonului (și 5 din primele 10).
Simo l-a urmărit permanent pe David, fiind impresionată de performanțele sale, dar și de maturitatea de care dă dovadă. Halep crede că "torpila din Carpați" va continua pe aceeași linie și i-a transmis un sfat extrem de prețios.
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
PESTE O ORĂ
"David e un sportiv excepțional deja și cu siguranță va fi și mai mare. Îl felicit din tot sufletul, știu câtă muncă este în spatele performanțelor lui. Și mă bucur tare mult că are încredere în el, se vede asta în atitudinea lui și sunt sigură că o să facă alte lucruri mărețe. Mă bucur pentru el, este un moment deosebit. Îi doresc să rămână calm, să ia toată dragostea oamenilor și să nu asculte absolut nimic în afară de ceea ce simte el", a spus Simona Halep, la revenirea în România, după Wimbledon 2022.

Simona Halep, semnal de alarmă pentru sportul românesc

În ciuda investițiilor minime făcute în sport în ultimii 20 de ani, România a dat câțiva campioni uriași în istoria recentă. Pe lângă Halep, Cristina Neagu și David Popovici sunt probabil exemplele cele mai bune de sportivi care au excelat în sporturile pe care le practică.
În trecut, Țiriac a decretat că nu va mai exista "o altă Simona Halep" în tenis, în țara noastră, în următorul secol, de vină fiind infrastuctura precară și lipsa de interes pentru susținerea sportului.
Simo a abordat și ea problema susținerii financiare a sporturilor și a tras un adevărat semnal de alarmă. Cei câțiva campioni care au reușit să facă performanță în istoria recentă sunt cazuri izolate, iar rezultatele obținute țin strict de talentul lor. Nu există un plan na nivel național pentru a se prioritiza sportul, astfel că ne va aștepta o lungă perioadă de secetă, dacă nu se iau măsuri.
"Sunt mulți sportivi buni, toți am excelat în sportul nostru (n.r. – jurnaliștii o întrebaseră de ea, David Popovici și Cristina Neagu). Din punctul meu de vedere, sportul din România este destul de ok. Poate nu gimnastica, dacă ne raportăm la cum a fost în trecut, dar eu sper să avem cât mai mulți campioni în curând.
Îmi doresc tare mult ca țara să facă mai mult pentru sport în general și, bineînțeles, pentru tenis. Din câte știu, Federația nu primește financiar absolut nimic și este greu să susții juniorii. Mulți sportivi sunt foarte talentați, dar nu au susținere financiară și se pierd pe parcurs.
A fost greu și este greu pentru orice părinte să investească tot pentru copil fără nicio garanție. Pentru că, în tenis, totul e scump și nu știi dacă va reuși copilul", a mai spus Simona Halep.
National Bank Open
De la suspendarea pentru dopaj, la cea mai în formă jucătoare! Metamorfoza lui Haddad Maia
ACUM 2 ORE
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM 3 ORE