Carlos Taberner a făcut un adevărat tur de forță în ultimele zile. După ce a câștigat turneul Challenger de la Iași, învingându-l în finală pe Mathias Bourgue (209 ATP), spaniolul a parcurs peste 2000 de kilometri până la Paris, unde forțează în aceste zile intrarea pe tabloul principal de la Roland Garros. Aventura pe zgura pariziană a început cum nu se poate mai bine pentru tenismenul de 23 de ani, care a avansat în runda a 2-a a calificărilor cu o victorie în 2 seturi în fața italianului Stefano Napolitano, scor 6-4/7-5.
Povestea lui Taberner din ultimele săptămâni este una deosebită. Înainte de a merge la turneul de la Iași, tenismenul născut în Valencia nu știa dacă va avea timpul fizic necesar pentru a mai ajunge la Paris, dacă va juca finala turneului din Moldova. Chiar și așa, el a hotărât să participe la turneul Challenger, iar decizia s-a dovedit a fi una inspirată.
Săptămâna trecută, Taberner a ajuns să câștige trofeul de la Iași, după ce a câștigat 3 din cele 5 partide în 3 seturi, revenind în 2 rânduri după ce a pierdut prima manșă. Titlul de la Iași este primul din cariera spaniolului, care a mai pierdut 2 finale până acum, una dintre ele tot pe tărâm românesc, la un alt turneu Challenger desfășurat la Sibiu. Această performanță i-a adus lui Taberner o urcare de 41 de locuri în Clasamentul ATP, fiind momentan pe poziția 148, cea mai înaltă din întreaga carieră.
Parma Ladies Open
Irina Begu - Ana Bogdan, duel 100% românesc pentru un loc în semifinale la Parma
ACUM 3 ORE
Drumul spre tabloul principal de la Roland Garros pentru Taberner continuă astăzi, când se va duela cu argentinianul Leonardo Mayer (123 ATP).

Carlos Taberner

Credit imagine: Twitter

Carlos Taberner: "Nu am avut timp de sărbătorit"

După victoria din turneul de la Iași, spaniolul a acordat un interviu site-ului ATPTour.com, în care a povestit cât de important este pentru el acest titlu, dar și felul în care a străbătut acest tur de forță pentru a ajunge la timp la Paris, pentru a juca în calificările pentru Roland Garros.
Carlos, cât de special este acest prim titlu Challenger?
Mă simt uimitor. Sunt foarte mulțumit de nivelul pe care l-am putut afișa săptămâna trecută. Singurul lucru care mi-a intrat în minte a fost să câștig fiecare meci. Nimic altceva. Având în vedere situația cu pandemia, am vrut să dau cât mai mult. Sunt foarte fericit că am ajuns în finală și, pe deasupra, am ridicat trofeul.
Cum ai sărbătorit?
Nu am avut mult timp. După meci, m-am dus direct la aeroportul din Iași cu antrenorul meu și am zburat la București pentru a petrece noaptea. Luni, am luat un zbor spre Paris pentru a ajunge la Roland Garros și pentru a ne antrena după-amiaza. Marți am avut primul meci, așa că am sărbătorit puțin. Dar mă simt minunat și aștept cu nerăbdare acest turneu.
Cum explici acest parcurs de succes?
La Iași, a fost o săptămână foarte bună pentru mine, pentru că am gestionat foarte bine fiecare moment. Am avut un nivel foarte ridicat și, mai presus de toate, am luptat pentru fiecare punct ca și cum ar fi fost ultimul. Sunt foarte mândru de asta.
Săptămâna trecută, compatriotul tău Bernabe Zapata Miralles a avut și el momentul său de glorie, la fel ca și Carlos Alcaraz cu o săptămână înainte. Cât de motivant a fost asta pentru tine?
Cu toții am câștigat turnee în aceste săptămâni. Berni [Zapata] face o treabă grozavă și joacă la un nivel înalt. Trebuie să continuăm să lucrăm la carierele noastre cu mare energie în fiecare zi și cu scopul de a face și mai multe progrese.
De ce te-ai îndoit dacă să mergi la Iași? Care este povestea din spatele acestei aventuri?
Cu o săptămână înainte, când ne pregăteam pentru turneu, eu și antrenorul meu nu știam dacă putem juca și la Iasi și la calificările de la Roland Garros. Am vorbit cu ATP și au confirmat că este, de fapt, posibil. Așa că am trecut de la îndoiala dacă putem juca în România la câștigarea titlului. Am venit cu mare entuziasm și energie și nu ar fi putut fi mai bine.
Care este programul tău în continuare?
După Roland Garros voi participa la diferite turnee Challenger. De asemenea, voi încerca să particip la cât mai multe calificări pentru tuneele ATP din calendar.
Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 4 ORE
Tenis
Iga Swiatek își strigă nemulțumirea: "Nu confirm că voi reprezenta Polonia!" Decizia liderului WTA
ACUM 6 ORE