După victoria spectaculoasă în fața lui Tsitsipas, Shapovalov părea că nu va avea probleme nici în disputa contra altui tânăr extrem de talentat, Alex de Minaur. Canadianul a condus cu 7-6(6), 4-2, însă adversarul a revenit uimitor. Cel poreclit "The Demon" a câștigat următoarele șase gameuri, adjudecându-și setul doi și intrând cu break în decisiv. Unul pe care l-a controlat cu autoritate, impunându-se în cele din urmă cu 6-7, 6-4, 6-2, după 3 ore și 3 minute de joc spectaculos.
"Am reușit să rămân pozitiv, în ciuda scorului. Mi-am resetat mintea, deși eram condus cu set și break și am reușit să îmi adun energia. Știam cât de mult am lucrat în pre-sezon și eram convins că voi rezista excelent, cu cât partida se va prelungi", a spus la final De Minaur.
De partea cealaltă, Shapovalov s-a dovedit extrem de fair-play salutând revenirea și evoluția per ansamblu a adversarului. "Am simțit că am victoria în mâini, dar Alex a început să joace excelent. Am făcut câteva greșeli în setul secund, dar e normal. El a știut să beneficieze de orice mică eroare, a jucat super-super solid. Am dat totul, dar a fost mai bun", a spus la final canadianul.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Cîrstea și Begu, primele românce care intră în arenă
ACUM O ORĂ

Rezumat: De Minaur - Shapovalov

Victorie convingătoare pentru Australia la ATP Cup

Înainte de această confruntare, de departe cea mai interesantă a zilei, Australia luase deja avantaj. John Millman, intrat în locul accidentatului Nick Kyrgios (a acuzat dureri la spate), l-a învins fără drept de apel pe Felix Auger-Aliassime, scor 6-4, 6-2.
În final, dominația jucătorilor de la Antipozi a fost totală, și meciul de dublu mergând tot în dreptul lor. Perechea Chris Guccione/John Peers a trecut de dublul Auger-Aliassime/Adil Shamasdin cu 3-6, 7-6(3), 10-8.
După ce în prima partidă a trecut de Germania, Australia e ca și calificată în sferturile de finală din cadrul ATP Cup. Și o înfrângere în ultima dispută, cu Grecia, ar putea să îi ducă pe jucătorii de la Antipozi între cele mai bune 8 echipe.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
ACUM O ORĂ
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
ACUM 2 ORE