Australianul trebuie să se comporte exemplar în următoarele 6 luni, orice mic derapaj activând o suspendare de 16 săptămâni din circuitul ATP.
Investigația condusă de Gayle David Bradshaw, vicepreședintele executiv în cadrul departamentului de Reguli și Competiții din cadrul ATP, a venit cu o pedeapsă neașteptată pentru Kyrgios.
El se va afla într-o perioadă de probațiune de jumătate de an. Monitorizarea va fi strictă și orice abatere de la regulament va atrage o suspendare automată de 16 săptămâni din circuit. De altfel, verdictul corect este suspendarea lui Kyrgios, doar că decizia are valoare executorie doar în măsura în care excentricul jucător va "călca din nou bec". Dacă se întâmplă asta, Nick nici măcar nu va fi judecat de vreo comisie, suspendarea urmând să se activeze de la sine.
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
PESTE 15 MINUTE
Va fi o perioadă foarte grea pentru Kyrgios, un tip extrem de temperamental, care "explodează" adeseori pe teren, în momentul în care se simte nedreptățit sau în clipele în care frustrarea îi guvernează gândirea.

Nick Kyrgios

Credit imagine: Getty Images

Ce a făcut Kyrgios

Lista excentricităților lui Kyrgios e una extrem de lungă, dar speța care ne interesează are legătură cu ceea ce s-a întâmplat în US Open Series.
Mai întâi, australianul a fost amendat cu 113.000 de dolari la Cincinnati. El a fost sancționat atunci pentru că a plecat de pe teren fără acordul arbitrului, pentru că a foslosit cuvinte triviale și pentru conduită nesportivă în fața adversarului său.
Amenda a fost una dintre cele mai mari din istoria recentă a tenisului, astfel că jurnaliștii nu au ratat la US Open prilejul de a-l chestiona pe Nick în legătură cu decizia ATP. Întrebat dacă a fost supărat pe decizia luată de șefii forului tutelar în tenisul mondial, Kyrgios a dat o declarație iresponsabilă.
"Absolut deloc. ATP e corupt oricum, aşa că nu mă interesează ce decizii iau", a spus jucătorul de la Antipozi, iar ATP a demarat imediat o anchetă, amenințând cu măsuri dure.
Într-un final, Kyrgios a conștientizat că a mers prea departe și a revenit cu precizări, temându-se de suspendare.
"Nu mi-am ales bine cuvintele. Am vrut să spun că ATP judecă după un standard dublu. Sunt conştient că merit amenzi şi sancţiuni uneori", a spus Kyrgios, potrivit BBC.
Australian Open
De ce aproape nimeni nu l-a susținut pe Djokovic. Anunț din interior: "Adevărul e unul singur"
ACUM 14 MINUTE