WTA a luat o decizie de ultim moment și a hotărât să se impline în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și să le sprijine pe jucătoarele din partea inferioară a clasamentului, acele jucătoare care se întrețin foarte greu în criza provocată de pandemia de coronavirus. Astfel, pe perioada în care sezonul competițional va fi oprit, jucătoare din clasamentul WTA vor primi lunar câte 2.500 de dolari, potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii americani de la Tennis World USA.
Acest venit are menirea de a le ajuta în special pe jucătoarele mai slab clasate. În ultima perioadă au fost trase numeroase semnale de alarmă din partea mai multor personalități importante de pe scena sportului alb care au atras atenția asupra aspectului financiar. Tenismenele mai slab clasate trăiesc strict din banii câștigați la turnee, astfel că veniturile lor au dispărut cu totul din peisaj după anularea celor mai multe turnee din calendarul competițional.

Patrick Mouratoglou, semnal de alarmă

Tenis
Patrick Mouratoglou, revoltat de situația jucătorilor fără venituri în această perioadă
09/04/2020 LA 07:44
Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, s-a arătat nemulțumit de tratamentul pe care-l primesc jucătorii mai slab clasați, cei fără venituri în vreme de pandemie.
Spre deosebire de jucătorii de baschet sau de fotbal, jucătorii de tenis nu au salarii fixe anuale. Ei sunt antreprenori independenţi. Ei îţi plătesc călătoriile, ei plătesc salarii antrenorilor şi staff-ului lor, în timp ce salariile proprii depind de numărul de meciuri câştigate. Cu toate acestea, mi se pare revoltător că al 100-lea cel mai bun jucător al unuia din cele mai populare sporturi în lume, urmărit de un miliard de fani, abia reuşeşte să se descurce. Cu toţii ne bazăm pe aceste organe de conducere, care au puterea să protejeze economia tenisului profesionist şi să menţină responsabilitatea socială. Nu mai putem lăsa în urmă jucători de rang inferior. Acest lucru nu este corect. Tenisul are nevoie de schimbare. Să folosim acest timp liber pentru a începe o discuţie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 11 ORE
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 17 ORE