Codul vestimentar de la Wimbledon e unul cât se poate de strict, jucătorii fiind obligaţi să poarte doar alb. A simţit pe propria piele ce înseamnă rigurozitatea britanicilor Mihaela Buzărnescu, sportivă care, înainte de partida de ieri, din primul tur, a fost forţată să meargă la vestiare şi să se schimbe, pentru că unul dintre logourile de pe echipament - în altă culoare decât albul, evident - era prea mare.
Totuşi, diriguitorii celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului au luat o decizie istorică, anunţă The Guardian: în semn de solidaritate cu Ucraina, care trece prin momente dificile din cauza invaziei ruse, jucătorii pot purta o panglică galben-albastră, culorile de pe steagul ţării din nord-estul României.
Prima care a "profitat" de această derogare a fost chiar liderul mondial, Iga Swiatek, care s-a prezentat la meciul de ieri - care a însemnat al 36-lea meci la rând câştigat - cu însemnele Ucrainei pe şapcă.
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM 42 MINUTE

Organizatorii Wimbledon, decizie istorică în sprijinul Ucrainei

Dar iniţiativa le-a aparţinut sportivelor din Ucraina, luni, Lesia Tsurenko vorbind despre această variantă. "Putem oare purta o panglică cu Ucraina pe echipament? Aş fi vrut, dar nu am fost sigură, pentru că ştiu că englezii sunt foarte stricţi cu privire la codul vestimentar", a spus ucraineanca în conferinţa de presă de după partida câştigată în primul tur.
Azi, Tsurenko o va întâlni pe compatrioata sa, Anhelina Kalinina, şi e de aşteptat ca ambele sportive să poarte însemnele galben-albastre pentru a îşi arăta sprijinul faţă de nenorocirea care a lovit poporul ucrainean.
Conform codului vestimentar de la All England Club, "concurenții trebuie să fie îmbrăcați într-o ținută de tenis adecvată, aproape în întregime albă și acest lucru se aplică din momentul în care jucătorul intră pe teren. Albul nu include albul murdar sau crem". De această dată, însă, britanicii au făcut o excepţie, arătându-şi încă o dată respectul şi admiraţia pentru poporul ucrainean.
Organizatorii de la Wimbledon le-au interzis prezenţa la All England Club ruşilor şi bieloruşilor, considerând că astfel se va trage un semnal de alarmă cu privire la războiul fără nicio bază reală provocat de Putin.
"Mă simt bine să fiu la turneu fără a fi nevoită să văd din nou jucători din acele țări. În majoritatea cazurilor, nu este nimic personal, dar situaţia este cea care este. Ieri au fost două rachete care au lovit Kievul, vă daţi seama cum ne simţim noi, sportivii din Ucraina", a spus Tsurenko.
https://i.eurosport.com/2022/06/29/3400449.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM O ORĂ
National Bank Open
Halep nu o "sperie" pe Haddad Maia înaintea finalei de la Toronto: "Mi-am propus s-o înving iar!"
ACUM 3 ORE