Dublă câștigătoare în turneele de Grand Slam (US Open 2018 și Australian Open 2019), sportiva din Japonia a luat o decizie fără precedent în istoria tenisului. În semn de protest pentru nedreptățile la care sunt supuse persoanele de culoare în Statele Unite, fosta lideră a clasamentului WTA a decis să se retragă din semifinalele de la Cincinnati.

"Înainte de a fi un sportiv, sunt o persoană de culoare. Ca persoană de culoare, simt că sunt probleme mult mai importante care necesită atenția imediată decât prezența mea pe un teren de tenis. Nu mă aștept ca ceva major să se întâmple, odată cu retragerea mea, dar dacă trag un semnal de alarmă și acesta e perceput de unii așa cum trebuie consider că e un mare pas în direcția corectă", a anunțat nipona care s-a mutat împreună cu familia în New York, la vârsta de doar 3 ani.

Tenis
LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 9-a: Djokovic - Carreno Busta, "sfert" cu încărcătură + meci amânat
04/10/2020 LA 09:58

Demersul lui Osaka a avut succes: Organizatorii au decis o zi de pauză în turneu

Osaka ar fi trebuit să joace în penultimul act contra lui Mertens, cea care a pierdut finala de la Praga în fața Simonei Halep.

Organizatorii au luat imediat act de protestul lui Naomi Osaka și au anunțat întreruperea turneului pentru o zi, urmând ca acesta să se reia vineri.

"Tenisul ia poziție împotriva abuzurilor rasiale și a injustiției sociale care încă o dată au cuprins teritoriul Statelor Unite", se anunță în comunicatul organizatorilor.

Nu se știe dacă această pauză va avea darul să o influențeze în vreun fel pe Osaka în privința revenirii în turneu, în contextul în care demersul său și-a atins evident scopul. Momentan, Mertens apare pe tablou cu walkover, calificată în finală.

Cazul Jacob Blake duce la noi proteste în SUA

Jacob Blake, bărbatul de culoare împușcat de polițiștii din orașul Kenosha, în statul american Wisconsin, a rămas paralizat de la brâu în jos, a declarat tatăl acestuia, conform The Guardian.

Fosta iubită a acestuia a apelat 112, Blake având un ordin de restricție, din câte relatează presa de peste Ocean. În momentul în care un om al legii a venit la fața locului, Jacob s-a opus arestării și a încercat să urce în mașina proprie, moment în care polițistul a deschis focul. În mașina lui Blake s-a găsit un cuțit, dar nu se știe încă dacă acesta l-a amenințat pe polițist cu arma albă. Cert e că mulți văd decizia omului legii de a îl împușca pe suspect de 7 ori total neîntemeiată raportat la pericolul reprezentat de Blake.

Protestele Black Lives Matter au fost reluate, după acest incident, în mai multe orașe din SUA.

Tenis
Fără români la Roland Garros | Cursa Simonei Halep, încheiată în optimi. Tecău / Rojer, OUT la dublu
28/09/2020 LA 15:42
Roland-Garros
Roland Garros 2020, ziua 1 | 5 meciuri de neratat: #1 Wawrinka versus Murray
27/09/2020 LA 01:38