Ashleigh Barty, numărul unu mondial în WTA, ia în calcul posibilitatea de a se retrage de la Turneul Campioanelor din acest an, Jucătoarea din Australia este și deținătoarea titlului, cucerit în 2019. Ediția de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.
Turneul Campioanelor, la care participă cele mai bune opt jucătoare de simplu şi cele mai bune opt perechi de dublu, a fost mutat de la Shenzhen (China) la Guadalajara (Mexic), în cursul acestei săptămâni, urmând să debuteze pe 8 noiembrie.
Diriyah Tennis Cup
S-a stabilit prima semifinală de la Diriyah Cup! Wawrinka și Medvedev s-au impus azi în sferturi
ACUM 2 ORE

Craig Tyzzer: "Nu este cea mai bună reclamă pentru cele mai bune opt fete din lume"

Craig Tyzzer, antrenorul sportivei, a susținut că Ashleigh Barty şi-ar putea compromite pregătirile pentru Australian Open 2022 dacă va juca în Mexic, pentru că ar fi nevoită să petreacă două săptămâni în carantină la revenirea sa acasă.
"Tocmai am aflat că turneul va avea loc în Mexic, la o altitudine de 1.500 metri şi vor fi folosite mingi cu presiune scăzută.
Mingile fără presiune practic zboară. Este o minge pe care, dacă o foloseşti în condiţii normale, nu sare. Nu este cea mai bună reclamă pentru cele mai bune opt fete din lume, ca ele să joace ceva ce nu au mai făcut până acum", a declarat Craig Tyzzer pentru mass-nedia de la Antipozi.
Antrenorul nu s-a oprit aici și a continuat: "În condiţii în care nu au mai jucat niciodată, într-o ţară în care nu au evoluat şi la o astfel de altitudine, simt doar că este ridicol. Ca spectacol, este doar înspăimântător", mai spus antrenorul.
Barty, care a fost eliminată în turul al treilea la US Open, luna aceasta, este "epuizată fizic şi mental", a mai dezvăluit Tyzzer.
"Indian Wells este în continuare în vederile noastre, dar ea are nevoie de odihnă. Aşa că i-am spus să plece şi să-şi ia o vacanţă. Cu siguranţă, nu ne va fi uşor să ajungem la Indian Wells şi să jucăm la acel eveniment din Mexicm apoi să revenim pentru a sta încă două săptămâni în carantină. În acest fel, turneul de la Autralian Open ar fi compromis. E o decizie pentru care va trebui să ne aşezăm şi reflectăm un timp", a concluzionat antrenorul liderului mondial.
Sursa: Agerpres
Tenis
Zverev, savuros la Diriyah Cup! A sărbătorit ca o victorie primul game câștigat contra lui Medvedev
ACUM 3 ORE
Diriyah Tennis Cup
Stan Wawrinka, primul semifinalist de la Diriyah Cup, după o victorie dramatică în fața lui Rublev
ACUM 3 ORE