Tânărul italian Francisco Cerundolo, în vârstă de 22 de ani, a trecut de la extaz la agonie la Doha, acolo unde s-a înscris în calificările pentru primul turneu de Mare Șlem al anului, transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player în perioada 8 - 21 februarie.
Luni, în prima zi a calificărilor, Cerundelo, cap de serie 22 pe tabloul băieților, a avut nevoie de doar 74 de minute pentru a-l învinge pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, fost număr 23 ATP și deținător a cinci titluri ATP în carieră. Cu doar două puncte pierdute cu primul serviciu, Cerundelo se anunța mare favorit și pentru duelul din turul doi, cu un alt iberic - Mario Vilella Martinez (186 ATP).
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
ACUM 13 MINUTE

Învingător în calificările Australian Open, depistat pozitiv la testul Covid și descalificat

Francisco Cerundelo pășea apăsat în 2021, după ce la finalul anului trecut fusese desemnat cel mai în formă jucător în circuitul Challenger. Și asta pentru că după o vizită prelungită în România, pe durata căreia participase în turneele de la Iași, apoi de la Sibiu, Cerundelo a câștigat trei dintre următoarele cinci turnee Challenger în care a luat startul Split (Croația), Guayaquil (Ecuador) și Campinas (Brazilia)..
Rezultatele din 2020 i-au dat șansa sportivului din Buenos Aires de a lua pentru prima dată startul în calificările unui turneu de Grand Slam. Din păcate, Covid-19 i-a spulberat visul, întrucât Cerundelo a ieșit pozitiv la testul Covid, iar organizatorii l-au descalificat direct, așa cum prevede strictul protocol sanitar adoptat chiar pentru calificările de la Doha, care vor stabili ultimii 16 jucători care vor zbura spre Melbourne, pentru a participa pe tabloul principal.
Din păcate, am fost testat pozitiv la COVID. Starea mea de sănătate este bună, dar nu voi putea continua acest turneu. Voi sta în izolare atât cât va fi nevoie și voi ieși mai puternic din această situație. S-a terminat Australian Open, dar viața continuă. | Francisco Cerundolo
  • Spaniolul Mario Vilella Martinez (186 ATP) a acces automat în runda decisivă a calificărilor Australian Open.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 17 ORE
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 18 ORE