Rafael Nadal a absentat în acest an de la Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Tokyo și US Open din cauza unor dureri la picior. Aceste probleme sunt cauzate de sindromul Muller-Weiss, boală cu care se confruntă de 16 ani.
Sportivul nu își dorește, însă, să renunțe la tenis și a anunțat recent pe rețelele de socializare că a început un proces de recuperare. Nadal a mărturisit că se simte bine, chiar dacă este supus unui proces dureros, având voie acum să meargă doar cu ajutorul cârjelor, fără a putea călca pe piciorul stâng.
"În ziua în care am devenit campion la Madrid am simțit un defect, iar investigațiile au arătat că aveam o problemă la osul scafoid. În acea perioadă mulți doctori nu au putut găsi o soluție, iar în cele din urmă am fost diagnosticat cu această boală.
Australian Open
Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"
ACUM O ZI
Am fost mai bine, dar sunt bine și acum. Mă aflu într-un moment mai complicat la nivel personal și profesional. Sincer, trăiesc cu iluzia de a mă face bine și de a face față unui proces care va fi dificil și dureros la un moment dat, dar prin care trebuie să trec, pentru a fi din nou apt de a mă lupta pentru trofee. Sunt hotărât să fac tot ce e nevoie pentru a mă întoarce pe teren.
Am trăit momente fantastice, mai importante decât aș fi visat vreodată, dar, de asemenea, am trecut prin momente mai complicate, sub formă de accidentări. Cu toate astea, am găsit întotdeauna o modalitate de a merge mai departe. De-a lungul anilor, trebuie să fim realiști și să realizăm că e din ce în ce mai complicat. Ceasul nu se oprește, dar sunt încântat. Voi lupta pentru a reveni", a declarat Rafael Nadal, potrivit Tennis Head.

"US Open marchează sfârșitul unei ere"

După încheierea US Open, Todd Woodbridge a declarat că, din punctul său de vedere, această ediție a competiției de la Flushing Meadows marchează sfârșitul unei ere în ceea ce-i privește pe cei trei sportivi legendari, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer.
Fostul jucător de tenis australian a declarat pentru site-ul nine.com că nimic nu va mai fi la fel de acum înainte pe tabloul masculin.
"Lucrurile vor fi foarte diferite de acum înainte. Nu cred că Djokovic va intra într-o criză totală care îl va împiedica să lupte pentru mai multe titluri, dar îi va fi mult mai dificil. Dacă Roger și Rafa se retrag sau încep să joace din ce în ce mai puțin, acesta lucru îl va răni pe sârb pentru că el are nevoie de motivația de a se lupta cu ei. US Open marchează astfel un moment decisiv în istoria tenisului și sfârșitul erei celor trei mari sportivi", a declarat Woodbridge.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
IERI LA 11:34
Tenis
Incredibil cum arată acum topul premiilor în bani din 2022! Nadal nu e pe podium, Swiatek, depășită
IERI LA 18:40