Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP și câștigător de 9 ori la Melbourne, a primit marţi o derogare medicală pentru a participa la Australian Open, însă în urma reacțiilor din spațiul public, australienii au luat decizia de a-i retrage sârbului viza. Politicienii de la Antipozi au profitat de contextul creat și l-au ținut pe Djokovic la aeroport pentru 9 ore din momentul aterizării, timp în care sârbul a fost păzit de 2 polițiști fără a avea acces la telefonul mobil.
După 9 ore, autoritățile din Australia au precizat că sârbul nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin, motiv pentru care i-au anulat viza și l-au somat să părăsească țara în cursul zilei de joi, cu primul zbor disponibil. Totuși, el a decis să rămână și să conteste decizia, iar în această seară va afla dacă rămâne și joacă în Australia sau pleacă acasă cu primul zbor disponibil.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Detalii incredibile în lupta Novak Djokovic vs. Australia

Bâlbâielile care stau la baza acestei încurcături incredibile sunt, în mare parte dintre ele, de-a dreptul halucinante. Mai exact, Daily Mail anunță azi, cu câteva ore înainte de procesul care va decide ce se întâmplă în continuare, că premierul statului Victoria, Jacinta Allan, al cărei stat i-a acordat lui Djokovic o scutire medicală, a spus că acel document îi permite doar să joace la Australian Open - nu să intre în țară.
Procesul în care va fi judecată speța lui Djokovic va începe pe 10 ianuarie, la ora locală 10:00 (1:00, ora României). Eurosport.ro vă va ține la curent în timp real cu tot ceea ce se întâmplă în cel mai mediatizat subiect din sportul mondial.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51