Fanii tenisului sunt recunoscuți pentru ardoarea cu care apără tradițiile sportului mult iubit. Fie că vorbim despre costumația albă de la Wimbledon, căpșunile cu frișcă de la Londra sau de clasica încălzire în doi înainte de meci, cei care iubesc acest sport se mândresc cu tradițiile sale.
Treptat însă vremurile se schimbă iar tehnologia aduce modificări importante în jocul pe care îl știm de atâția ani. Tehnologia Hawk Eye care permite jucătorilor să ceară o reluare oficială, simulată pe calculator, a schimbat cu totul tenisul și a redus considerabil numărul deciziilor greșite ale arbitrilor.
În 2021, Australian Open a devenit primul Grand Slam care s-a jucat fără arbitri de linie, deși acest lucru s-a mai testat la numeroase evenimente începând cu ATP Next Gen din Milano în 2017. În schimb, turneul de la Antipozi se bazează în totalitate pe Hawk-Eye Live - un sistem complex în care mai multe camere conectate la un computer sunt folosite pentru a urmări traiectoria mingii pentru a determina dacă este înăuntru sau în afara terenului.
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
ACUM 2 ORE
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Jucătorii nu mai au cu cine să se certe - vocile unor angajați din sistemul medical australian au fost folosite pentru a semnala deciziile de ”out” sau ”fault” astfel că jucătorii nu mai pot să conteste deciziile arbitrilor. Ei pot doar cere să vadă reluarea oficială de la Hawk-Eye.

Cum văd jucătorii Hawk-Eye Live

”Nu mă deranjează deloc. Mă scutește de la a contesta deciziile sau să mă gândesc dacă este o decizie bună sau nu. Mă face să fiu mai concentrată. Nu m-aș plânge dacă am continua așa”, a declarat Naomi Osaka.
”Nu vreau să supăr pe nimeni, dar aveau loc multe greșeli înainte și cred că este foarte bine cum este acum. Dacă se dă out, mingea este afară, nu există loc de greșeli. Mie îmi place”, a declarat și numărul trei mondial, Dominic Thiem.
Câștigător a șapte turnee de Grand Slam, John McEnroe, cunoscut pentru certurile sale cu arbitrii, a glumit recent că ar fi putut câștiga mai multe pentru că ar fi fost ”mai concentrat” dacă exista tehnologia și pe vremea lui: ”Fără arbitrii de linie, acesta este viitorul”.
”Înțeleg că există această tradiție a arbitrilor de linie și este plăcut să vezi atât de mulți oameni și voluntari care iubesc tenisul că au o șansă să fie pe teren, dar nu văd de ce am mai avea arbitri de linie dacă avem această tehnologie. Eu susțin tehnologia. Este inevitabil pentru viitorul tenisului”, a declarat liderul mondial Novak Djokovic.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
ACUM O ZI
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
IERI LA 17:05