Iniţiativa lui Djokovic fără îndoială că e una care merită să fie lăudată, doar că măsurile luate de organizatori, atât la Belgrad, cât şi la Zadar, au lăsat de dorit.
Nu a existat distanţare socială şi o serie de alte protocoale au fost omise, plecându-se de la premisa că Serbia şi Croaţia sunt două ţări sigure din punct de vedere al coronavirusului, în toate lunile de când a început pandemia înregistrându-se mult mai puţine cazuri decât în ţările din Vest.
Rezultatul? Patru jucători - Dimitrov, Djokovic, Coric şi Troicki - au luat coronavirus, iar finala de la Zadar a fost anulată.
Australian Open
Novak Djokovic, în continuare atacat din Australia: "E fantastic că acest individ nu e prezent aici"
ACUM 3 ORE

Djokovic nu ar trebui judecat prea aspru, crede Pilic

Numărul unu mondial a fost pus la zid de mulţi pentru ignoranţa de care a dat dovadă, dar Nikola Pilic spune că sârbul are circumstanţe atenuante. Nole şi-a dorit doar să creeze un eveniment cu scopuri nobile, în care jucătorii şi spectatorii prezenţi să se poată bucura din nou de tenis, după o pauză atât de lungă.
"A fost o idee fantastică, dar din păcate s-a transformat într-un dezastru. Am vorbit cu Novak sâmbătă, cu o zi înainte să izbucnească totul. Era foarte mândru de ce a realizat. Vorbim de o mulţime de bani care au fost investiţi, iar Nole a acoperit totul de unul singur. Turneul a însemnat enorm pentru Croaţia din punct de vedere al promovării. Mai ales că vorbim de un moment extrem de delicat din punct de vedere al turismului. Ştiţi cât de mult înseamnă să îţi vină la o competiţie numărul unu mondial, dar şi alţi jucători de top?", Index.hr, citat de tennisworldusa.org.
Fost număr 6 mondial, Pilic a ajuns în finală la Roland Garros, în 1973, când a fost învins fără drept de apel de Ilie Năstase, scor 6-3, 6-3, 6-0. Croatul a mai bifat la simplu o semifinală la Wimbledon, în timp ce la dublu a reuşit să se impună la US Open (1970).
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42
Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
23/01/2022 LA 05:29