Ekaterina Bychkova a fost o jucătoare de tenis care nu s-a remarcat în repetate rânduri în circuitul feminin de tenis. Cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA a fost 66, iar cea mai importantă performanță a venit la US Open-ul din 2005: a eliminat-o atunci în primul tur pe campioana en-titre și compatrioata ei, Svetlana Kuznetsova.
Ajunsă acum la 35 de ani, Bychkova revine în atenția publicului cu povești dintre cele mai picante din circuitul mondial de tenis, povești care par de-a dreptul incredibile. Mai mult, un detaliu esențial din cariera Ekaterinei Bychkova este că a fost nevoită să-și încheie cariera din cauza faptului că s-a luat la bătaie cu o adversară.

Scandalul care a dus la suspendarea Ekaterinei Bychkova din circuit

Tenis
Djokovic, personaj cheie în dezvoltarea lui Alcaraz. Dezvăluirea făcută de Ferrero
ACUM 2 ORE
Pe 26 octombrie 2015 a început totul. Atunci, Ekaterina o întâlnea pe Kristina Kucova într-un turneu ITF de 100.000 de dolari disputat la Nanjing, în China. În setul decisiv al unei partide extrem de disputată, slovaca a acuzat unele crampe. Acesta a fost momentul în care a apărut intriga ce avea să conducă la o bătaie și la o suspendare de 18 luni din circuitul profesionist feminin. Slovaca a câștigat în cele din urmă meciul (5-7, 7-6(1), 6-3), iar rusoaica a fost trimisă la plimbare ca să se calmeze.
"În setul al treilea, Kucova a început să aibă crampe. Conform regulamentului, nu poți chema trainerul pentru așa ceva. De asemenea, nu ai dreptul să întrerupi meciul și să stai întinsă pe teren timp de cinci minute. Supervizorul a venit și i-a dat voie la un medical time-out. Îmi era clar că flirta cu ea (a povestit într-un interviu pentru colegii de la Eurosport Rusia că observase pe durata săptămânilor petrecute în China o anumită apropiere între cei doi). După câteva minute, Kucova a revenit ca nouă pe teren: lovea mingea cu forță și se deplasa fantastic dintr-o parte în alta. A fost eliberarea mentală de care avea nevoie, în timp ce eu am clacat", a povestit Ekaterina.

Ekaterina Bychkova, despre întâlnirea cu rivala ei

"După minute bune, această <frumusețe> trece zâmbitoare pe lângă mine. Am văzut negru în fața ochilor și am sărit la bătaie. După două zile, supervizorul mi-a comunicat că totul a fost înregistrat pe o cameră de supraveghere. Episodul s-a întâmplat în exteriorul unui hostel care se afla în apropiere, dar nu unul oficial al turneului", a mai spus Ekaterina.
Rusoaica a fost amendată în urma acestei bătăi cu 3,150 de dolari și a primit o suspendare de 18 luni. Ekaterina avea dreptul să facă apel, însă nu a mai luat în calcul această posibilitate fiindcă nu voia să investească bani într-un proces care s-ar fi încheiat cel mai probabil în defavoarea ei. În plus, rusoaica a mai precizat că în acel moment era "sătulă de tenis".
https://i.eurosport.com/2015/03/04/1428308.jpg
La cinci ani distanță și ajunsă la vârsta de 35 de ani, Ekaterina și-a mai dat o șansă mică: a revenit în această săptămână pe teren la un turneu ITF de la Moscova, acolo unde a fost învinsă de Anastasia Tikhonova, locul 611 WTA. După mai bine de cinci ani, Bychkova mărturisește că regret acel moment: "Noi, oamenii, ajungem uneori la limită, iar aici nu mă refer doar la tenis, ci în general. Este foarte important cum ajungem să acționăm sub impulsul nervilor. Nu Kucova a fost problema atunci, cu toate că a acționat greșit. Cineva i-a permis (supervizorul), voia să câștige cu orice preț.
Responsabil de tot incidentul a fost doar supervizorul, care deși cunoștea regulamentele s-a comportat după bunul plac. Kucova nu este însă singura, mai sunt și altele care se comportă așa pe teren. Printre altele, am mai aflat că respectivul supervizor nu mai lucrează în circuit. Ce s-ar întâmpla dacă l-aș întâlni? Nimic, totul este istorie", a mai spus Ekaterina Bychkova.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 17 ORE
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM O ZI