Jurnaliștii de la excelsior.com au făcut un demers interesant, plecat de la retragerea lui Rafa de la Acapulco. Organizatorii turneelor mai mici plătesc în general bani grei, dincolo de premiile obișnuite, pentru a-și asigura prezența unor nume grele. Astfel de vedete fac ca respectiva competiție să aibă parte de o vizibilitate mult mai mare și, evident, atrage sponsori.
În condiții de pandemie, în care prezența publicului nu e permisă, lucrurile se schimbă. Astfel, se pare că directorului turneului de la Acapulco a avut de făcut o alegere grea. În cele din urmă, a decis să nu îi mai acorde anul acesta primă lui Rafa, considerând că e un preț prea ridicat pentru beneficiile aduse în condițiile în care există pandemia de coronavirus.
"Una dintre deciziile complicate a fost să nu-l aducă pe Rafael Nadal, actualul campion și care a participat la Acapulco în trei din ultimii patru ani, 2017, 2019 și 2020 (în 2018 a fost, de asemenea, prevăzut să participe, dar s-a retras din cauza unei accidentări, în ultimul moment ). Odată cu reducerea spectatorilor și având în vedere costurile ridicate ale implementării unei bule pentru jucători, nu au existat suficienți bani pentru a plăti taxa de apariție a spaniolului, numărul doi în lume și de trei ori campion al turneului", notează sursa citată.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Jurnaliștii de la Excelsior susțin că Rafael Nadal percepe între 500.000 și un milion de dolari "taxă de apariție" la turneele ATP 500 sau ATP 250. Nu este doar cazul lui. În general, în această categorie intră numele mari, care primesc o remunerație financiară independentă de premiu.
Pentru Acapulco Open s-au cheltuit anul trecut mult peste două milioane de dolari, în total, în timp ce angajamentul financiar pentru ediția din 2021 este de doar 1,2 milioane de dolari.

Bonusuri uriașe de participare pentru sportivii de top din tenis

Dezvăluirile nu i-au surprins pe mari specialiști din tenis. Ben Rothenberg, poate cel mai cunoscut jurnalist din lume în sportul alb, a dezvăluit că Sascha Zverev, care nu jucase până anul trecut vreo finală de Grand Slam, a primit înainte de pandemie 400.000 de euro de la organizatorii de la Acapulco pentru a fi prezent la competiție.
Jose Morgado, jurnalist la Record, dezvăluie că aceste detalii nu ar trebui să surprindă. Niciun jucător de TOP nu merge la turnee din categorii inferioare fără a primi prime de participare. Nadal, Federer sau Djokovic iau în multe momente și peste un milion de dolari doar ca bonus de participare.
Turneul din Mexic va avea la start anul acesta trei jucători din top 10: Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas și Diego Schwartzman. În cazul lui Zverev, numărul 7 ATP, el a confirmat că avea deja un contract semnat cu organizatorii. În cazul celorlalți jucători, din cauza crizei, aceștia au acceptat cote mult mai mici decât de obicei.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30