Schwartzman și Shapovalov au luptat din greu pentru un loc în finală. După ce l-a eliminat pe Rafael Nadal în sferturi, Schwartzman a continuat forma excelentă și și-a adjudecat primul set din confruntarea cu Shapovalov, scor 6-4. Jucătorul canadian n-a renunțat la luptă și s-a impus în setul 2, care a durat o oră (scor 7-5).
Finalistul s-a stabilit în setul decisiv. Cei doi au mers cot la cot, reușind fiecare câte 3 break-uri. S-a ajuns la tie-break, unde Schwartzman a fost cel care și-a stăpânit mai bine emoțiile și a câștigat cu 7-4, asigurându-și locul în marea finală, unde îl va întâlni pe principalul favorit, Novak Djokovic.

Djokovic - Schwartzman, în finala Masters-ului de la Roma. Sârbul s-a impus în toate cele 4 confruntări directe

Tenis
Un fost număr 1 ATP englez e convins: "Emma Răducanu va câștiga multe titluri dacă va face asta"
ACUM O ORĂ
Djokovic și Schwartzman s-au mai întâlnit de 4 ori de-a lungul timpului, iar sârbul s-a impus de fiecare dată. Prima oară s-a întâmplat la US Open, în 2014, când a trecut în minimum de seturi de argentinian. A urmat apoi duelul de la Roland Garros, din 2017, când Djokovic a avut nevoie de 5 seturi ca să treacă de Schwartzman.
A treia confruntare dintre cei doi a avut loc anul trecut, chiar la Roma. Liderul mondial a câștigat atunci în semifinale, scor 2-1, după un meci de 2 ore și jumătate. Ultima întâlnire dintre Djokovic și Schwartzman a avut loc la începutul anului, la US Open, când sârbul s-a impus cu 3-0 în optimi.
Finala Masters-ului de la Roma, dintre Novak Djokovic și Diego Schwartzman se va disputa astăzi (21 septembrie), de la ora 18:00, în direct și în exclusivitate la Eurosport.
Australian Open
Berrettini - Monfils - Australian Open
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi a sferturilor de finală
ACUM 4 ORE