Finala de la Adria Tour Zadar a fost anulată, după ce Grigor Dimitrov, jucător care a participat ieri la turneu, dar s-a retras, a fost confirmat cu COVID-19.
Dimitrov a călătorit în Croația pentru a juca în acest weekend, participând inclusiv la partida amicală de baschet, jucată contra unei echipe locale, împreună cu toți ceilalți tenismeni. După confruntarea cu Borna Coric, de sâmbătă, Dimitrov s-a întors la Monte Carlo, simţindu-se rău. Ieri a venit şi rezultatul analizelor de coronavirus făcute, iar bulgarul a fost testat pozitiv.
Drept urmare, Djokovic și organizatorii turneului au fost criticați aspru pentru că au permis accesul spectatorilor. Iată ce spuneau ei înainte de depistarea cazului de coronavirus.
Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
ACUM O ORĂ

Djokovic: ”Este foarte greu de explicat!”

”Știu că au existat multe critici venind în mod special din Occident: De ce avem spectatori? De ce nu respectăm distanțarea socială? Ce se întâmplă și de ce organizăm un astfel de eveniment în mijlocul unei pandemii?”, explica Djokovic.
”Dar este foarte greu de explicat că situația este diferită în Serbia sau Croația față de America sau Marea Britanie și bineînțeles că din prima zi de la Adria Tour am respectat toate regulule și măsurile impuse de guvern”, a adăugat el.
”Nu am încălcat regulile așa că mereu am așteptat unda verde pentru a putea vedea dacă putem organiza totul cu spectatori, am întrebat apoi câți ar putea participa, dacă va fi distanțare socială sau nu. Așa că am trecut prin toate aceste procese înainte să mergem mai departe”, a afirmat Djokovic.

Adria Tour, turneu de încălzire

Circuitul Adria Tour, organizat de Djokovic în mai multe oraşe din Balcani, avea un scop nobil - strângerea de bani în scopuri caritabile -, însă are şi o componentă sportivă, în sensul că oferă jucătorilor meciuri în picioare într-o perioadă în care sezonul competiţional e suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Circuitul a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, în acest weekend s-a jucat la Zadar şi ar fi trebuit să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie). Iniţial a existat un turneu şi în Muntenegru (27/28 iunie), dar acesta fusese deja anulat.
Potrivit ubitennis.com, la Belgrad nu s-au luat măsurile de distanțare socială între participanți, personal sau spectatori, foarte puțini fani au purtat măști, iar standurile de lângă arenă au fost în permanenţă aglomerate. În plus, copiii de mingi au înmânat prosoape jucătorilor ca înainte de pandemie, iar la petrecerea de după competiţie mulţi s-au îmbrăţişat. La aceasta ar fi participat şi un jucător de la echipa de baschet a lui Partizan Belgrad, care ulterior a fost depistat pozitiv la coronavirus.
Momentan nu s-a stabilit dacă Dimitrov a contractat virusul în weekendul de la Belgrad sau a fost deja infectat înainte de a ajunge în Serbia.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 2 ORE
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 3 ORE