Simona Halep, locul 2 WTA, a câștigat, sâmbătă, trofeul turneului de la Dubai, după ce a învins-o în finală pe Elena Ribakina din Kazahstan, locul 19 WTA, scor 3-6, 6-3, 7-6. A fost pentru a doua oară când românca devine campioană la Dubai, însă povestea titlului din 2020 a fost una aparte. Constănțeanca a demonstrat încă o dată de ce e de peste 6 ani cea mai constantă jucătoare din circuit, dar a arătat și cât de mult a progresat din punct de vedere al mentalului. Indiferent de scor și de adversar, Simo nu lasă presiunea să îi afecteze jocul, reușind să evolueze la potențial maxim și să trateze fiecare punct în parte, fără a se gândi la tabela de marcaj.

Simona Halep, moral de fier

Halep a salvat minge de meci cu Jabeur, revenind de la 0-1 la seturi în trei dintre partide: cu tunisianca, cu Aryna Sabalenka și cu Rybakina. O performanță uluitoare, care l-a făcut pe Colm McLoughlin, directorul turneului, să vorbească impresionat despre marea noastră campioană.
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 21 MINUTE
"Victoria Simonei Halep a fost o poveste minunată pe care trebuie să o documentăm și să o spunem lumii. A fost al 20-lea titlu al carierei la a 20-a editie a turneului, în 2020, când Dubai este nerăbdător să gazduiasca Expo 2020. Sincer, nu puteam cere un final mai bun pentru turneul feminin și o poveste mai bună pe care să o spunem din Dubai.
Halep a câștigat aici în 2015 și este pe locul 2 în clasamentul WTA. A avut niste meciuri grozave aici, în special cel cu Ons Jabeur, pe care l-ar fi putut pierde și nu am mai fi trăit acest basm demn de Cartea Recordurilor", a spus directorul turneului, Colm McLoughlin pentru Gulf News.
Campioană în 2014 la Doha, Simona Halep a luat hotătârea de a se retrage de la turneul de categorie Premier 5 din Qatar în urma parcursului foarte bun reușit la Dubai. Ușor accidentată, Simo se pregătește pentru Indian Wells și Miami.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Simona Halep - Nastaja Schunk, în turul 1 la Roland Garros, LIVE pe Eurosport, după ora 15:30
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Nastasja Schunk în primul tur la Roland Garros 2022
ACUM 15 ORE