Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexander Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer

Nicu Savin

Actualizat 08/12/2022 la 22:53 GMT+2

Alexander Zverev a revenit pe terenul de tenis în cadrul oficial la aproape 7 luni de la accidentarea groaznică suferită la Roland Garros. Germanul și-a măsurat forțele cu Dominic Thiem și Daniil Medvedev la Diriyah Cup, iar apoi a oferit un interviu exclusiv pentru Eurosport în care a dezvăluit primele sale impresii despre întoarcerea în competiții.

Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi

Alexander Zverev a trăit un adevărat coșmar în ultimele 7 luni, după ce a suferit o accidentare groaznică în partida cu Rafa Nadal din semifinalele de la Ronald Garros. Recuperarea a fost dificilă, iar o recidivă l-a împiedicat pe german să mai joace vreun meci oficial în acest sezon.
Revenirea sa pe teren s-a produs la Diriyah Cup, o competiție amicală ce se desfășoară la acest final de săptămână în Arabia Saudită. În primul meci, Zverev a trecut de Dominic Thiem, un alt sportiv care se luptă să revină în elită după serioase probleme medicale, dar în sferturile de finală a pierdut clar în fața lui Daniil Medvedev, scor 0-6, 4-6.
La final, Zverev a oferit un amplu interviu pentru Eurosport, în care a vorbit despre perioada dificilă pe care a traversat-o în ultimele luni, dar și despre așteptările sale de la viitor. Neamțul a mărturisit că i-a fost extrem de greu să stea departe de tenis atâta timp, dar acest lucru l-a și ajutat să-și dea seama cât de mult iubește tenisul și cât de important este acest sport în viața sa.
"Am ratat totul în ultimele șapte luni.Nu a fost ușor pentru mine. Mi-a lipsit circuitul, turneele, chiar și interviurile, absolut totul.Când ești în circuit joci 11 luni din 12, ai un nou turneu în fiecare săptămână, călătorești tot timpul. Uiți să apreciezi că ești mai presus de toate un tenismen care are șansa să joace în fața a 20.000 de oameni pe cele mai mari stadioane din lume și să practice sportul pe care îl iubește mai mult decât orice. Ai tendința de a uita toate astea...
Când ești afară timp de șapte luni, cu o accidentare care te împiedică să faci ce știi, începi să-ți dai seama cât de mult îți este dor de acel lucru. Și, să fiu sincer, chiar mi-a lipsit îngrozitor. După această accidentare, chiar mă întreb cum m-aș putea descurca fără tenis", a spus Zverev pentru

Alexander Zverev se inspiră din revenirile lui Nadal și Federer de după accidentări

Fostul număr doi mondial este conștient că după o asemenea accidentare jocul său nu poate reveni dintr-o dată la cel mai înalt nivel și de aceea nu-și fixează obiective în viitorul apropiat. Zverev i-a luat ca exemple pe legendarii Rafa Nadal și Roger Federer, care după accidentări serioase au avut nevoie de timp pentru a reintra în formă și a lupta din nou pentru trofee majore.
"Nu am niciun obiectiv, vreau doar să mă distrez, acesta este scopul meu. Accidentarea m-a învățat să răbd și să apreciez toate lucrurile mărunte.Când am mers din nou, eram ca un copil. Simțeam că am câștigat cel mai mare turneu din lume.
Oamenii spun că atunci când Rafa sau Roger s-au întors după accidentări, s-au întors 100%, dar nu este adevărat. Anul trecut, în timpul turneului demonstrativ de la Abu Dhabi, Rafa pierdea împotriva tuturor. Apoi a jucat cel mai bun tenis al său la Australian Open. La fel a fost și pentru Roger la Cupa Hopman acum câțiva ani. Abia la Melbourne a redevenit la el însuși. Sper că procesul va fi același pentru mine, că aș putea fi la un nivel bun în Australia", a conchis Zverev.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo