În acest moment, toate competițiile de tenis din lume, atât la masculin, cât și la feminin, sunt întrerupte, ca urmare a pericolului coronavirus. Se spera ca turneele să se reia îi iunie, însă organizatorii de la Wimbledon, turneu care ar trebui să se desfășoare între 29 iunie și 12 iulie, nu sunt siguri încă de nimic. Săptămâna viitoare va avea loc o ședință la All England Club în care se va stabili dacă turneul va putea fi onorat conform calendarului sau e nevoie de o amânare.
Dirk Hordorff, un nume cu greutate în tenisul german, a vorbit în presa din Belgia despre faptul că nimeni nu știe în acest moment când se vor putea relua competițiile. Scenariul cel mai probabil e că și Wimbledon va fi amânat, mai ales că în Anglia criza provocată de coronavirus e tot mai mare. În Regatul Unit au fost confirmați 19.522 pacienți, 1228 dintre ei decedând.
"Am auzit deja că este aproape sigur: sezonul pe iarbă nu se va desfășura", a declarat vicepreședintele Federației Germane de Tenis, Dirk Hordorff, conform cotidianului belgian Le Soir. Competiția avea o importanță aparte pentru Simona Halep, care în 2019 a obținut al doilea său turneu de Grand Slam al carierei la All England Club.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
IERI LA 18:11
Întrebat când crede că se vor putea organiza turnee fără vreun pericol, Hordorff a fost extrem de pesimist.
"Aș fi foarte bucuros dacă s-ar putea juca în octombrie", a spus oficialul german.
Programul celor trei Grand Slamuri rămase în 2020, în acest moment
  • Wimbledon - 29 iunie - 12 iulie
  • US Open - 31 august - 13 septembrietenis eurospo
  • Roland Garros - 20 septembrie - 4 octombrie

Președintele WTA, despre reluarea sezonului

Steve Simon a vorbit sâmbătă despre importanţa revenirii competiţiilor doar în măsură de maximă siguranţă şi nu exclude ca turneele să fie amânate până în august, când va începe US Open Series.
"Monitorizăm situaţia şi primim informaţii de la doctori şi autorităţi. Asociaţia noastră este unică deoarece are evenimente pe tot globul. Astfel, restricţiile de călătorie ar afecta profund viaţa jucătoarelor. Acum sperăm să reluăm turneele pe 8 iunie, dar trebuie să fim realişti. O pauză forţată ar putea fi prelungită. Sperăm să începem în iunie, dar, dacă nu se va întâmpla, o vom face în august, în SUA", a spus președintele WTA pentru Tennis Channel.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
IERI LA 11:44
Tenis
Simona Halep a revenit pe teren! Unde și cu cine se pregătește la o lună după ce a fost suspendată
24/11/2022 LA 11:26