Iga Swiatek este noua regină a tenisului mondial, noul reper în circuitul WTA. Poloneza a dominat categoric edișia din acest an de la Roland Garros, în cele șapte meciuri cedând doar unul.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
La 21 de ani și-a trecut în cont al doilea titlu de Grand Slam la Openul Franței. La festivitatea de premiere a fost, evident, vizibil emoționată.
Wimbledon
Iga Swiatek - Lesley Pattinama Kerkhove - Wimbledon Rezumat
ACUM 11 MINUTE
Discursul numărului 1 mondial a început prin cuvinte de laudă la adresa adversarei Coco Gauff, pe care a învins-o cu scorul de 6-1, 6-3, în 68 de minute:
"În primul rând vreau să o felicit pe Cori, a progresat enorm. La vârsta ta, eram în primul meu an în circuit și habar nu aveam ce făceam. Sunt sigură că vei găsi drumul spre un trofeu de Mare Șlem sau chiar mai multe."

Discursul de mare campioană al polonezei Iga Swiatek, după ce s-a încoronat la Paris

Apoi, Iga Swiatek le-a mulțumit echipei celor care au ajutat-o să ajungă la acest titlu:
"Le mulțumesc celor din echipa mea, toată lumea muncește enorm și mă susțin indiferent de ce se întâmplă. Nu aș fi aici unde sunt fără ei, cum nu aș fi aici fără familia mea, fără sora mea".

Ultima minge din partida Swiatek - Gauff + bucuria Igăi

Swiatek a sosit ca mare favorită la ediția din acest an, dar a confirmat așteptările. "Acum doi ani, nu mă așteptam să câștig acest trofeu, dar acum așteptările au fost mari. Iar eu am muncit enorm, așa că sunt foarte fericită. Sunt extrem de fericită și că văd atât de multe steaguri poloneze în tribune", a mai spus campioana de la Paris, care a fost susținută în tribună și de Robert Lewandowski.
Iga Swiatek a devenit însă campioană cu stil, cu un record care cu greu va putea fi egalat de altcineva în următorii ani. A ajuns la 35 de victorii consecutive, performanță care a fost atinsă pentru ultima dată la simplu feminin în urmă cu 22 de ani. Venus Williams a fost ultima care a câștigat 35 de meciuri la rând în 2000. Atunci s-a impus în turneele de la Wimbledon, Stanford, San Diego, New Haven, US Open și Jocurile Olimpice, fiind întreruptă de Lindsay Davenport în finala de la Linz.
Wimbledon
Iga Swiatek, victorie muncită la Wimbledon, în turul 2, în fața sportivei de pe locul 138 WTA
ACUM 37 MINUTE
Tenis
Simona Halep a revenit de la 2-5 în primul set cu Flipkens! Cum a încheiat românca primul act
ACUM 40 MINUTE