Simona a rupt blestemul din capitala Italiei, unde pierduse două finale, dar a încasat cu 10 euro mai puţin decât câştigătorul de la simplu masculin. Dacă organizatorii turneelor de Grand Slam au decis să dea acelaşi cec la ambele categorii, cei de la Foro Italico au fost criticaţi pentru această decizie ciudată.
Până anul trecut, diferenţa a fost imensă. În 2019, Rafael Nadal a luat aproape de două ori mai mult decât învingătoarea de la fete, Karolina Pliskova.

Reacţia lui Ben Rothenberg în legătură cu premiile de la Roma

Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM O ORĂ
Anul acesta, diferența dintre Halep și Djokovic a fost de zece euro. Chiar şi aşa, decizia pare sexistă, lucru subliniat şi de marele jurnalist Ben Rothenberg, care s-a amuzat de decizia ridicolă a italienilor.
"De un hilar absolut că la Roma, turneu unde au fost de-a lungul timpului diferenţe mari de premii între băieţi şi fete, s-a decis ca ambii câştigători să primească premii egale, pentru ca apoi cecul primit de învingătoarea de pe tabloul feminin să fie cu 10 euro mai mic", s-a amuzat celebrul jurnalist Ben Rothenberg.
Simona Halep a câştigat turneul de la Roma, după ce Pliskova s-a retras în al doilea set al finalei, iar Novak Djokovic l-a învins pe Diego Schwartzmann în finala masculină (7-5, 6-3).
Australian Open
Simona Halep - Magdalena Frech, LIVE TEXT în turul 1 la Australian Open, în direct pe Eurosport 2
ACUM 5 ORE
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 17 ORE