Djokovic este singurul jucător din lume care are un palmares pozitiv cu Nadal (29-26), dacă e să ne raportăm la o rivalitate care să aibă măcar 5 meciuri disputate. În ultimii 7 ani, Nole nu a pierdut vreun meci în faţa marelui rival pe hard, ultima victorie a "Matadorului" pe o astfel de suprafaţă datând de la finala US Open 2013.
Somdev Devvarman, indianul de 35 de ani care între timp a renunţat la cariera profesionistă, a dezvăluit că în 2011, înainte de duelul său cu Nadal de la Indian Wells, Djokovic i-a oferit sfaturi preţioase.
"M-a încurajat şi mi-a dat sfaturi utile. "Ştii că poţi câştiga meciul ăsta, da?. Nadal are unul dintre cele mai proaste backhanduri din circuit", mi-a zis. Am intrat în meci motivat şi l-am jucat foarte multe pe backhand. Am jucat foarte bine, am pierdut onorabil 5-7, 4-6", şi-a amintit Devvarman, citat de tennisworldusa.org.
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
ACUM 18 ORE

Djokovic are un ascendent moral în fața lui Nadal

Evident, Nadal nu are un backhand atât de slab, dar din toate armele sale redutabile, această lovitură e într-adevăr cea mai puţin periculoasă. Faptul că Nole consideră însă că Rafa ar fi deficitar la un capitol îl ajută mult în plan mental, oferindu-i un ascendent moral important. De aici probabil şi diferenţa atât de mare în ultimii ani între cei doi, pe suprafaţa rapidă.
"Mi-a explicat cum gândesc jucătorii mari. Când Nole iese pe teren şi joacă împotriva lui Rafa, o parte din el crede că Nadal chiar are un backhand foarte slab. Asta îl ajută enorm în plan mental", a mai spus Devvarman.

Nadal, impresionat de backhandul lui Djokovic

Interesant e că de partea cealaltă, Nadal îl consideră pe Djokovic posesorul celui mai bun backhand din circuit. De curând, singurul jucător care a cucerit cel puţin două turnee de Grand Slam pe toate cele trei suprafeţe (ciment, zgură, iarbă), a fost rugat să facă portretul robot al jucătorului de tenis ideal.
Alegerile lui Nadal au fost:
  • Serviciu - Ivo Karlovic
  • Forehand - Roger Federer
  • Backhand - Novak Djokovic
  • Slice - Grigor Dimitrov
  • Scurte - Marc Lopez
  • Joc la fileu - Roger Federer sau Radek Stepanek
De 19 ori câştigător în turneele de Grand Slam, Nadal a revenit la antrenamente de curând, la Academia pe care o deţine în Manacor. El va încerca să fie în formă maximă în septembrie, când va încearca a 13-a victorie la Roland Garros.
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824758.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42
Australian Open
VIDEO | Rafael Nadal, despre tiebreak-ul care nu se mai termina: "Totul a fost o nebunie"
IERI LA 09:25