Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, criticat aspru pentru organizarea unui turneu în care mai mulţi jucători, printre care şi el, s-au infectat cu COVID-19, a făcut o donaţie de peste 50.000 de euro unui oraş din Serbia, puternic afectat de pandemie. Djokovic a oferit această sumă oraşului Novi Pazar, situat în sud-estul ţării, pentru a-l ajuta să facă faţă unui număr crescând de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat postul de televiziune SportKlub TV pe site-ul său.
Oraşul a declarat starea de urgenţă la finele lunii iunie. După ce a făcut faţă cu bine unui prim val al epidemiei, la începutul lunii mai, Serbia se confruntă acum cu un nou val, înregistrând peste 200 de noi cazuri pe zi, faţă de numai 50 în urmă cu o lună.Serbia, care are o populaţie de circa 7 milioane de locuitori, a înregistrat peste 15.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi circa 280 de decese.

Novak Djokovic, testat negativ pentru coronavirus la al doilea test efectuat

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
Liderul mondial din ATP a efectuat un nou test pentru coronavirus, iar de data aceasta a avut parte de rezultat negativ. Pe 23 iunie, Novak Djokovic a efectuat testul pentru coronavirus și a aflat că are coronavirus, iar de curând l-a făcut și pe al doilea pentru a se asigura că virusul nu mai este prezent. Atât el, cât și soția lui, Jelena Djokovic, au ieșit de această data negativi. În orice caz, ambii au fost asimptomatici.
Cei doi s-au îmbolnăvit la Adria Tour, turneu organizat de Novak Djokovic la Belgrad și Zadar. Primul care a fost testat pozitiv la aces eveniment a fost chiar colegul de circuit, Grigor Dimitrov. Apoi, și Borna Coric a fost testat pozitiv cu coronavirus. Este importat de precizat faptul că toți membrii familiei Djokovic au efectuat testul. Soția lui Nole, Jelena, a fost și ea confirmată pozitiv cu COVID-19, în timp ce copiii lor, Stefan și Tara, au rezultate negative.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
IERI LA 06:52
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
IERI LA 06:00