Într-un dialog pe reţelele de socializare, purtat cu medicul Dragan Ivanov, cel mai bun jucător de tenis din lume a dezvăluit că în ultimele 18 luni a apelat la o metodă inedită de a se hrăni. Nole mănâncă timp de 8 ore alimentele recomandate de nutriționist, apoi, timp de 16 ore nu mai consumă nimic.
Acest lucru l-a ajutat enorm, dându-i mai multă energie și determinându-l să se simtă mereu proaspăt.
"Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei", a spus Djokovic, citat de Tennisworld.
Tenis
Australienii nu sunt pregătiți "să-l sacrifice" pe Novak Djokovic! Decizia organizatorilor AO2022
IERI LA 11:10

Djokovic și "Intermittent fasting"

În fapt metoda pe care Nole o aplică nu e o surpriză în lumea medicală. Ea poartă numele de "Intermittent fasting" și mulți specialiști consideră că ajută atât la slăbit, cât și la o curățare a organismului.
"IF" presupune spargerea tiparului de 3 mese pe zi: cel care apelează la metodă va mânca (pe cât posibil cât mai sănătos) într-o perioadă de 8 ore, urmând ca în următoarele 16 să "țină post". În această "fereastră" se vor consuma doar lichide fără conținut caloric, ca apa, ceaiul neîndulcit și cafeaua neagră.
Medicul Ivanov nu a fost deloc surprins de alegerea lui Djokovic și a explicat de ce soluția aceasta a devenit atât de populară în rândul multor persoane care își doresc să își mențină silueta, dar și echilibrul interior.
"Dacă nu mâncăm nimic timp de 12-16 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.
Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.
Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli", a explicat medicul.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13