Puștiul italian a debutat în turneul ATP 500 de la Viena cu un meci extrem de tare, împotriva unui coleg de generație, Casper Ruud, impunându-se cu 7-6(2), 6-3. Din păcate, joi seară, Jannik Sinner nu a mai avut reurse fizice, abandonând după doar trei game-uri în duelul din optimile Erste Bank Open, în fața favoritului cinci, Andrey Rublev. Italianul a acuzat o accidentare la picior.

Sinner: "Joc să câștig de fiecare dată"

Interviul pe care Jannik Sinner l-a acordat în această săptămână, pentru "La Stampa”, le va aduce aminte, cu siguranță, fanilor tenisului de câțiva jucători extrem de buni care și-au subapreciat enorm talentul. Italianul în vârstă de 19 ani se mândrește mai mult cu talentul de a munci, vorbind despre sine cu modestie și o maturitate mult peste anii din buletin.
Roland-Garros
TOP 5 puncte de joi la Roland Garros. Gaston, poate cel mai spectaculos din lume, lovitura zilei
ACUM 26 MINUTE
"Trebuie să joc 150 de meciuri importante, vreo 70 pe sezon, trebuie să trec prin înfrângeri sfâșietoare și momente slabe, care la final vor fi mai importante decât un unic meci frumos", a afirmat Sinner pentru sursa citată.
"Nu cred că am foarte mult talent, dacă analizăm cu atenție loviturile, dar joc ca să câștig de fiecare dată. Am respect pentru muncă, pe care mi l-au insuflat părinții mei. De aceea, de fiecare dată când intru pe teren, nu contează cu cine joc, cred că am o șansă să câștig", a mai spus Sinner.

Djokovic îl vede numărul unu mondial pe Sinner

Într-o conferință de presă susținută la Viena, după ce și-a asigurat practic numărul unu mondial pentru finalul de an, Novak Djokovic a mărturisit că vede în Jannik Sinner un viitor #1 ATP.
"Sinner are cu siguranță un joc solid și de calitate, se poate spune că are tot potențialul de a fi numărul unu în lume. El este cu siguranță liderul noului val de jucători", a declarat sârbul.
Cuvinte superbe la adresa lui Jannik Sinner a avut și Rafa Nadal, după duelul direct din sferturi, de la Roland Garros 2020: "Este un băiat talentat. Are un joc în forță, trimite lovituri excelente. Nu e deloc ușor să îl scoți din zona sa de confort".

Rezultate înregistrate, joi, la turneul ATP 500 de la Viena:

  • Evans - Rodionov 7-5, 6-3
  • Sonego (LL) - Hurkacz 7-6(6), 7-6(2)
  • Rublev (#5) - Sinner 2-1 și abandon
  • Medvedev (#4) - Pospisil 4-6, 6-3, 6-2
Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
ACUM 8 ORE