După ce a fost eliminat în 3 seturi la Monte Carlo, de Davidovich Fokina, Djokovic spera să aibă un turneu reușit acasă, la Belgrad. Și sârbul a ajuns în ultimul act, dar pentru a ajunge în finala competiției de 250 de puncte a avut nevoie de fiecare dată de set decisiv.
Astăzi a fost la fel, doar că numărul unu mondial nu și-a mai dus remontada la capăt. După un prim set cedat în doar 36 de minute, Nole s-a impus în manșa secundă în tie-break, după ce a ratat 7 mingi de set.
Era de așteptat ca, în fața propriilor suporteri, Djokovic să aibă acscendentul moral, însă în decisiv Nole a fost de nerecunoscut. Nu a reușit să câștige niciun game, cedând manșa după 34 de minute.
Roland Garros
Ce impact va avea programul de la Roland Garros? "E frumos pentru public, dificil pentru jucători"
ACUM 2 ORE
Pentru Rublev este a 6-a finală câștigată în carieră, 2022 fiind unul fantastic pentru rus: a câștigat la Dubai și Marseille.
CITEȘTE ȘI:
IGA SWIATEK, DE NEOPRIT! POLONEZA A ÎNVINS-O CATEGORIC PE SABALENKA, ÎN FINALA DE LA STUTTGART

Djokovic, fără trofeu din noiembrie

2022 nu a fost deloc un an bun pentru Nole. Nu și-a putut apăra titlul la Australian Open, nefiind primit de organizatori pentru că nu s-a vaccinat, iar apoi a pierdut în turul 3 la Dubai și în meciul de debut la Monte Carlo.
La Belgrad, Nole s-a calificat în finală după ce a trecut pe rând, în ordine de compatrioții Laslo Djere și Miomir Kecmanovic, iar apoi de Karen Khakhanov. În fiecare dintre cele trei partide, liderul mondial a pierdut primul set și a întors apoi situația pe tabelă.
În noiembrie 2021, Nole a jucat finala la Turneul Campionilor, la Torino, dar a pierdut-o în fața neamțului Alexander Zverev, 2-1 la seturi. Tot din noiembrie 2021 datează și ultimul succes al sârbului în circuit, turneul Masters de la Paris, 2-1 în finală cu rusul Daniil Medvedev.
Anul trecut, Novak Djokovic avusese parte de un sezon de excepție. Marele campion sârb a cucerit titlurile de la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon și a disputat marea finală la US Open, acolo unde a cedat în trei seturi în fața lui Daniil Medvedev. A fost foarte aproape de Marele Șlem, dar în acest sezon forma i-a fost alterată de interdicția de a juca din cauza faptului că nu este vaccinat.
86 titluri are Djokivic în carieră, el pierzând 38 de alte finale.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Nadal: "Sunt în criză de timp!". Rafa știe cine va câștiga titlul la Roland Garros, la feminin
ACUM 5 ORE