Cu un singur set pierdut, contra lui Struff, chiar în primul tur, Nole era marele favorit al semifinalei. Nu doar pentru că are 12-0 în dreptul său la raportul victorii-înfrângeri, în 2020, dar și pentru că adversarul a pătimit mult pentru a ajunge în penultimul act. Mai întâi, Roger s-a calificat incredibil dintr-un meci cu Millman în care australianul părea învingător clar. Apoi, în sferturi, s-a accidentat împotriva lui Tennys Sandgre, în setul secund. A luptat așa, a salvat 7 mingi de meci și a ajuns în "careul de ași" printr-o voință formidabilă.
Din acest punct de vedere, sârbul a avut doar cuvinte de laudă la adresa celui poreclit "Swiss Maestro", care a arătat încă o dată, la aproape 39 de ani, că vârsta nu e atât de importantă când vorbim de talent pur.
"Respect lui Roger că a venit aici în această seară. A fost evident că a avut dureri și că nu a fost nici măcar aproape de forma fizică optimă. A fost greu pentru mine la început, pentru că am fost mai atent la el și la cum se mișcă decât la loviturile pe care le execut. Dar am reușit să revin în set, altfel lucrurile puteau sta total diferit. Dacă se desprindea la 5-1, istoria meciului ar fi fost probabil alta", a spus Nole la final.
Tenis
Emma Răducanu, avertizată de o câștigătoare de Grand Slam, care a decăzut complet după marele succes
ACUM 3 ORE
Finala de duminică va fi a 26-a pentru Nole într-un turneu de Grand Slam
Nole va lupta duminică pentru al 8-lea titlu la Australian Open și al 17-lea turneu de Grand Slam al carierei. El va aștepta învingătorul din disputa Thiem - Zverev, care va avea loc vineri, de la 10:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
11-6 e scorul întâlnirilor direct Djokovic - Federer în Grand Slam-uri şi 27-23 în istoria confruntărilor, la general. Federer are un palmares mai slab doar împotriva marelui său rival, Rafa Nadal (24-16 în favoarea numărului unu mondial).
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
ACUM 6 ORE
Tenis
Prima reacție a lui Diego Schwartzman, după ce a fost învins de un puști fără clasament în ATP
ACUM 9 ORE