Novak Djokovic, numărul 1 mondial, este unul dintre cei mai vocali jucători atunci când vine vorba despre câștigurile colegilor săi. De câțiva ani de zile, Nole a fost un liant între jucătorii care nu au câștiguri substanțiale din tenis și organizatorii turneelor.
În acest moment, organizatorii turneelor au control absolut în ceea ce privește partea financiară și în modul în care jucătorii sunt plătiți. Aceștia au libertatea de a plăti cu cât doresc jucătorii de tenis, iar Novak Djokovic este de părere că acest lucru ar trebui să se schimbe, astfel încât jucătorii să aibă un rol mai important în ceea ce privește câștigurile din turnee.
Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
ACUM 27 MINUTE

Djokovic, nemulțumit de modul în care banii se împart în tenis

Novak Djokovic a vorbit despre acest lucru în presa din Serbia și speră să se găsească soluții în ceea ce privește câștigurile jucătorilor de tenis care nu se află în elita mondială. Numărul 1 mondial își dorește ca mai mulți jucători profesioniști să reușească să își câștige existența din sportul pe care îl practică, nu doar primii 150 de jucători ai lumii și a făcut o comparație cu alte sporturi.
"Nu o să găsiți niciodată povești despre câți oameni își câștigă existența din tenis. Toată lumea vorbește despre cât de mult câștigă Djokovic, Federer și Nadal. Pe de altă parte, nimeni nu vorbește despre faptul că tenisul este al treilea cel mai popular sport la nivel global, dar când vine vorba de veniturile jucătorilor, nu se află în top 10, în comparație cu alte sporturi. Jucătorii și jucătoarele din top 150, cel mult top 200 își pot câștiga existența din acest sport. Sunt curios câți bani câștigă primii 150 de jucători, din orice sport popular, la nivel global.
Tot ce încercăm să facem este în beneficiul acestor fete și băieți, care încearcă să își facă vocea auzită, dar nimeni nu îi ascultă. Elita are mereu grijă de elită, așa funcționează lucrurile. Dar există un băiat din Serbia care încearcă să facă diferența.
https://i.eurosport.com/2021/11/17/3255583.jpg
Respect ATP și structura, sunt o parte din ea și mi-am câștigat existența din turnee ATP, plus turnee Grand Slam. Încerc să contribui în felul meu la progresul circuitul ATP, sunt conștient de rolul pe care îl am. Pe de altă parte, nu este un secret că sistemul actual nu funcționează prea bine pentru jucători.
Trebuie să găsim o modalitate prin care mai mulți jucători să își poate câștiga existența din tenis, trebuie să facem lucrurile mai bune și să vorbim în public despre acest lucru mult mai des", a declarat Novak Djokovic pentru Sport Klub, în timp ce se afla la Torino.
Rămâne de văzut ce rezultate va avea această inițiativă a lui Novak Djokovic. Acesta și-a încheiat sezonul 2021 în semifinalele Turneului Campionilor de la Torino, acolo unde a fost învins de Alexander Zverev, cel care a câștigat în cele din urmă turneul.
Debutul lui Novak Djokovic în sezonul următor stă sub semnul întrebării însă. Numărul 1 mondial a refuzat să spună în public dacă s-a vaccinat sau nu, iar în acest moment nu se știe dacă va participa în luna ianuarie la Australian Open, acolo unde vor putea participa numai jucătorii vaccinați.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM O ORĂ
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 2 ORE