La inițiativa lui Novak Djokovic, WTA, ATP și ITF au strâns un fond de susținere financiară care să ajute jucătorii de tenis afectați de pandemia de COVID-19. Astfel, mai bine de 6 milioane de dolari au reușit să strângă WTA, ATP, ITF și grupurile care organizează turneele de Grand Slam. “Player Relief Programme” a fost anunțat oficial la începutul lunii mai, având ca scop ajutarea financiară a jucătorilor de tenis care sunt afectați de absența turneelor pe perioada pandemiei.
Liderul mondial din ATP a oferit de curând un interviu cu Gustavo Kuerten. Printre altele, sârbul a spus că se simte responsabil pentru jucătorii mai slab clasați, mai ales din postura unui jucător de top, dar și a președintelui Consiliului jucătorilor din ATP. Pe lângă planul prin care vine în sprijinul jucătorilor din partea inferioară a clasamentului, Djokovic a ajutat și Federația de Tenis din Serbia să organizeze un eveniment demonstrativ, totul pentru a-i ajuta pe tenismeni să mai câștige niște bani în această perioadă incertă.
Am câștigat destui bani ca să duc o viață confrotabilă. Eu sunt norocos și recunoscător de asemenea pentru viața pe care o am, dar 95% dintre jucătorii de tenis din întreaga lume se chinuie în aceste vremuri, mai ales cei din partea inferioară a clasamentului. Nu au șansa să concureze și să câștige bani. Pentru mulți dintre acei jucători este o chestiune de supraviețuire job-ului pe care-l au. Ei nu știu dacă vor continua să joace tenis după pandemie.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 5 ORE
Aceasta este realitatea. Am petrecut mult timp în ultimele două luni încercând să ajut Federația sârbă de tenis să organizeze un turneu. De asemenea, am petrecut mult timp la telefon vorbind în cadrul Consiliului ATP, am încercat să înțeleg jucătorii, să găsesc cea mai bună variană de a-i ajuta. Consider că sunt responsabil, nu doar pentru că sunt președintele Consiliului ATP, dar și din postura unui jucător de top și cineva care a fost binecuvântat în tenis, care a câștigat o grămadă de bani din acest sport. Trebuie să fiu mereu disponibil. Am vorbit cu Federer și Nadal, am avut parte de multă comunicare. Sunt foarte fericit de modul în care circuitul masculin de tenis a răspuns în aceste timpuri atât de dificile.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39