Nole a avut mult de furcă împotriva unui adversar care a lăsat accidentările în urmă și s-a pregătit exemplar pe perioada pandemiei, conștient că are mult de lucru pentru a reveni la nivelul dinainte de problemele medicale.
Chiar și așa, sârbul a triumfat și continuă să rescrie istoria tenisului. Grație succesului din finala de la Cincinnati, numărul unu mondial l-a egalat pe Rafa Nadal la numărul titlurilor Masters 1000 câștigate (35 la număr, record), însă a devenit primul jucător de tenis din istorie care se impune la fiecare turneu Masters 1000 de câte două ori.
Novak a bifat a 11-a victorie a carierei în fața lui Milos Raonic din tot atâtea întâlniri, astfel că la final canadianul nu a avut altceva de făcut decât să își felicite rivalul. Și a făcut-o cu umor, vorbind despre sezonul fantastic al lui Djokovic, care a ajuns la a 23-a victorie la rând în 2020.
Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19
"Până acum ai avut un an grozav. Cât e până acum? 23-0? Sincer să fiu, dacă încep anul cu 3-0, eu sunt destul de fericit cu bilanțul ăsta, așa că...", a spus Raonic.

Rezumatul finalei de la Cincinnati, Djokovic - Raonic. Victorie grea pentru sârb

Djokovic, după victoria cu Raonic de la Cincinnati

De partea cealaltă, Nole a ținut să îl felicite și el pe adversar, admițând că în primul set nu a avut vreo șansă împotriva acestuia.
"În primul set Milos a jucat un tenis fantastic, iar eu am făcut câteva duble greșeli. E foarte greu mereu să joci împotriva lui. Are unul dintre cele mai bune servicii din circuit și pune multă presiune pe serviciul advers. Intră în teren, caută să își facă singur punctele și e extrem de dificil să gestionezi un astfel de meci", a spus Djokovic.
Turnee de Masters câștigate în istoria tenisului
35 - Rafael Nadal, Novak Djokovic
28 - Roger Federer
17 - Andre Agassi
14 - Andy Murray
11 - Pete Sampras
Pentru Djokovic, urmează US Open, în direct la Eurosport, turneu unde e marele favorit, sârbul fiind aproape imposibil de învins, judecând după forma arătată, în partidele care se desfășoară după sistemul cel mai bun din 5 seturi. Ar fi al 18-lea Grand Slam pentru Nole, care ar veni la un singur turneu major distanță de Nadal și la două de Federer.
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
IERI LA 16:32
Tenis
Novak Djokovic i-a cucerit pe israelieni! Sârbul a jucat tenis în scaun cu rotile la Tel Aviv
IERI LA 15:56