Nole a avut mult de furcă împotriva unui adversar care a lăsat accidentările în urmă și s-a pregătit exemplar pe perioada pandemiei, conștient că are mult de lucru pentru a reveni la nivelul dinainte de problemele medicale.
Chiar și așa, sârbul a triumfat și continuă să rescrie istoria tenisului. Grație succesului din finala de la Cincinnati, numărul unu mondial l-a egalat pe Rafa Nadal la numărul titlurilor Masters 1000 câștigate (35 la număr, record), însă a devenit primul jucător de tenis din istorie care se impune la fiecare turneu Masters 1000 de câte două ori.
Novak a bifat a 11-a victorie a carierei în fața lui Milos Raonic din tot atâtea întâlniri, astfel că la final canadianul nu a avut altceva de făcut decât să își felicite rivalul. Și a făcut-o cu umor, vorbind despre sezonul fantastic al lui Djokovic, care a ajuns la a 23-a victorie la rând în 2020.
Tenis
El Aynaoui, despre supremația Federer - Nadal - Djokovic! Care sunt atuurile fiecăruia dintre ei
12/10/2021 LA 06:52
"Până acum ai avut un an grozav. Cât e până acum? 23-0? Sincer să fiu, dacă încep anul cu 3-0, eu sunt destul de fericit cu bilanțul ăsta, așa că...", a spus Raonic.

Rezumatul finalei de la Cincinnati, Djokovic - Raonic. Victorie grea pentru sârb

Djokovic, după victoria cu Raonic de la Cincinnati

De partea cealaltă, Nole a ținut să îl felicite și el pe adversar, admițând că în primul set nu a avut vreo șansă împotriva acestuia.
"În primul set Milos a jucat un tenis fantastic, iar eu am făcut câteva duble greșeli. E foarte greu mereu să joci împotriva lui. Are unul dintre cele mai bune servicii din circuit și pune multă presiune pe serviciul advers. Intră în teren, caută să își facă singur punctele și e extrem de dificil să gestionezi un astfel de meci", a spus Djokovic.
Turnee de Masters câștigate în istoria tenisului
35 - Rafael Nadal, Novak Djokovic
28 - Roger Federer
17 - Andre Agassi
14 - Andy Murray
11 - Pete Sampras
Pentru Djokovic, urmează US Open, în direct la Eurosport, turneu unde e marele favorit, sârbul fiind aproape imposibil de învins, judecând după forma arătată, în partidele care se desfășoară după sistemul cel mai bun din 5 seturi. Ar fi al 18-lea Grand Slam pentru Nole, care ar veni la un singur turneu major distanță de Nadal și la două de Federer.
Tenis
Novak Djokovic, "amenințat" de elevul lui Toni Nadal: "Se va termina totul în curând!"
11/10/2021 LA 15:15
Tenis
11 octombrie 2020: Nadal îl învingea pe Djokovic și cucerea al 13-lea titlu la Roland Garros
11/10/2021 LA 14:36