Unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Novak Djokovic are parte de foarte multă adversitate din partea opiniei publice, în multe ţări de pe glob. Lucrul acesta a fost evident în Australia, la începutul anului, dar mulţi formatori de opinie au ales să iasă în faţă şi să îl condamne pe sârb pentru că "pozează" în ipostaza de anti-vaccinist.
Nici pe departe să fie aşa, consideră Ivanisevic, antrenorul lui Nole din ultimii 3 ani. Croatul consideră că Djokovic este tratat ca un paria de foarte mulţi, iar această atitudine nu are nicio justificare în acţiunile sale. Sârbul a avut pur şi simplu de făcut o alegere şi şi-a asumat-o, fără să promoveze în vreun fel alegerea sa sau să îi critice pe alţii că au ales să se vaccineze.
Reacţiile au fost însă total disproporţionate, iar ele au vizat inclusiv echipa sârbului, deşi Ivanisevic, spre exemplu, este vaccinat.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 7 ORE
"Toţi îl văd pe Djokovic un lider şi sunt de părere că faptul că nu se vaccinează are o influenţă negativă asupra oamenilor. Nu se vaccinează pentru că alege asta, trebuie să îi respectăm decizia. Dar nu se întâmplă asta: de doi ani şi jumătate suntem terorizaţi. Nu doar el, ci şi noi, cei din echipa lui. Asta deşi eu sunt vaccinat. Suntem trataţi ca şi cum am avea scabie, suntem pe peretele ruşinii şi nu înţeleg de ce. E o chestie de alegere şi nimic mai mult", a spus Ivanisevic pentru ziarul Slobodna Dalmacija.

Djokovic, şanse reduse să meargă la US Open 2022

După haosul provocat de autorităţile australiene, Djokovic se vede acum în imposibilitatea de a participa la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Sârbul este pe lista de start provizorie, dar Guvernul american nu are în plan să acorde vreo dispensă pentru ca acesta să poată pătrunde pe teritoriul SUA. Altfel spus, Nole va putea ajunge la New York sau la celelalte turnee din cadrul US Open Series doar în măsura în care face dovada faptului că s-a vaccinat.
"Nu ştiu ce să spun despre US Open, va fi dificil. Organizatorii nu cer ca jucătorii să fie vaccinaţi, dar nu poate intra în SUA. Indiferent ce decizii ia Novak, eu o să îl respect şi o să îl susţin mereu. Asta nu se va schimba", a mai spus Ivanisevic.
US Open se va desfăşura în perioada 29 august - 11 septembrie şi va fi transmis în direct de Eurosport. Fără Nole la start, mari favoriţi la victorie vor fi Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev şi Alexander Zverev, în măsura în care germanul va fi apt, după accidentarea de la Roland Garros.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 10 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 11 ORE