Novak Djokovic și Daniil Medvedev revin pe terenul de tenis în această săptămână. Dacă în cazul lui Novak Djokovic, turneul de la Dubai va reprezenta primul turneu din 2022, pentru Daniil Medvedev va juca la Acapulco, pentru prima oară de la finala pierdută în fața lui Rafael Nadal la Australian Open.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Tot în această săptămână, Daniil Medvedev are șansa de a îl depăși pe sârb, devenind în premieră liderul clasamentului ATP. În acest moment, diferența dintre cei doi în clasamentul mondial este de 440 de puncte, după ce Djokovic a pierdut punctele câștigate anul trecut, la Melbourne, dar și cele câștigate la ediția din 2020 de la Dubai.
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 5 ORE
Djokovic se află în continuare pe primul loc, cu 8875 de puncte, în timp ce Medvedev este pe locul 2, cu 8435 de puncte.
Citește și:

Daniil Medvedev îl poate depăși pe Novak Djokovic în clasamentul ATP

În această săptămână, Daniil Medvedev a decis să participe la turneul din Mexic, de la Acapulco, în timp ce Djokovic va reveni la Dubai, turneu pe care l-a mai câștigat de 5 ori. Cele două turnee fac parte din categoria ATP 500.
Cel mai important lucru de știut este faptul că Daniil Medvedev se află la mâna lui în ce privește poziția de lider mondial. Dacă se va impune la Acapulco, rusul va deveni lider mondial începând cu 28 februarie, indiferent de ce face Djokovic la Dubai.
Medvedev poate obține locul 1 în clasamentul ATP și în cazul în care nu va câștiga turneul din Mexic. Acestea sunt scenariile care îl fac pe Medvedev lider, începând cu 28 februarie:
  • Medvedev câștigă la Acapulco, indiferent de ce face Djokovic la Dubai
  • Medvedev ajunge în finala de la Acapulco, iar Djokovic nu câștigă titlul la Dubai
  • Medvedev ajunge în semifinalele de la Acapulco, iar Djokovic nu ajunge în finală la Dubai
  • Medvedev ajunge în sferturi la Acapulco, iar Djokovic nu ajunge în semifinale la Dubai
  • Medvedev ajunge în turul al doilea la Acapulco, iar Djokovic nu ajunge în semifinale la Dubai
  • Medvedev pierde în primul tur la Acapulco, iar Djokovic nu ajunge în sferturi la Dubai
Djokovic va ajunge la 86 de săptămâni consecutive în poziția de lider mondial. Cea mai lungă perioadă în care sârbul a fost lider a fost între 7 iulie 2014 și 6 noiembrie 2016, fiind pe primul loc pentru 122 de săptămâni.
În cazul în care Medvedev va deveni numărul 1 mondial, el va deveni al treilea rus din istorie care ocupă această poziție, după Yevgeny Kafelnikov și Marat Safin. De asemenea, el ar deveni și primul jucător din afara The Big 4 (Djokovic, Federer, Nadal, Murray) care devine lider, de la Andy Roddick (1 februarie 2004).
Roland Garros
Halep și Mouratoglou, vedetele unui super-reportaj CNN, înainte de Roland Garros
ACUM 7 ORE
Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes Lyon
Cameron Norrie a câștigat turneul de la Lyon
ACUM 8 ORE