Viktor Troicki, 34 de ani, fost număr 12 ATP, este noul căpitan al echipei de Cupa Davis a Serbiei, anunță site-ul oficial al competiției. În prezent pe locul 201 ATP, jucătorul sârb a vorbit odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus despre faptul că se gândește serios la retragere, în condițiile în care rezultatele i-au lipsit în ultimii ani, însă pentru moment rămâne jucător activ în circuitul profesionist.
Principalul obiectiv al lui Viktor Troicki, numit în fruntea echipei pentru un mandat de patru ani, va fi acela de a-l convinge pe Novak Djokovic să participe la turneul final din noiembrie 2021. În 2019, echipa Serbiei a fost învinsă dramatic în sferturi de Rusia, iar Zimonjic a izbucnit în lacrimi la conferința de presă.
Serbia a mizat pe un căpitan-jucător și în ultimii ani, când, în 2017, i-a încredițat rolul de lider lui Nenad Zimonjic, fost număr unu mondial la dublu.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55
"Este o onoare imensă și un privilegiu să devin căpitanul echipei de Cupa Davis a Serbiei, câștigătoare a Cupei Davis și o echipă cu performanțe remarcabile în ultimii ani. Este un vis împlinit pentru mine. Nu mă așteptam să am această oportunitate atât de rapid, dar cu siguranță îmi doream să ajung aici", a declarat Troicki, care mai departe a făcut o precizare interesantă.
"Este o onoare pentru mine faptul că am fost ales de jucători și voi încerca să îi ajut cum pot mai mult și să îi ghidez în direcția corectă. Am învățat multe în cadrul acestei echipe de-a lungul anilor, am prețuit fiecare moment petrecut în această familie și voi încerca să mențin o atmosferă frumoasă, astfel încât fiecare să se simtă special în momentul în care va face parte din echipă", a transmis Troicki, care s-a grăbit să precizeze și că nu se va nominaliza pe sine pentru disputarea meciurilor.
  • După eșecul din Cupa Davis, Serbia a revenit puternic la începutul anului 2020, câștigând ediția inaugurală ATP Finals - tot o competiție pe națiuni.

Troicki, scos din anonimat de două momente aflate la extremele spectrului sportiv

Viktor Troicki a fost eroul Serbiei în 2010, când a obținut victoria decisivă prin care Djokovic & Co au învins Franța, la Belgrad, câștigând prima "Salatieră de Argint" din istoria acestei țări. Djokovic câștigase ambele sale meciuri de simplu, egalând scorul întâlnirii la 1 și apoi la 2, iar Troicki a decis finala, învingându-l pe Michael Llodra. Șase luni mai târziu, Troicki atingea maximul carierei sale în clasamentul ATP – locul 12.
2013 a fost un an care l-a făcut celebru pe Troicki pentru motive mai puțin plăcute. La Monte Carlo, sârbul a cerut să nu îi fie recoltat sânge pentru testul anti-doping, motivând că se simte rău. Federația Internațională de Tenis nu a acceptat însă motivația sa, dictând o suspendare de 18 luni împotriva sa. Ulterior, Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus pedeapsa lui Troicki la un an.
Troicki a revenit ambiționat în circuit, a câștigat două titluri consecutive la Sydney, în 2015 și 2016, însă în clasamentul mondial nu a mai reușit să mai atingă poziția dinaintea suspendării, prinzând doar o lună în Top 20.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43