Rafael Nadal nu a mai disputat un meci oficial de la înfrângerea cu Lloyd Haris, suferită la Washington, la începutul luniii august. Aceea era prima lui apariţie după ce s-a retras de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo. Azi, ibericul îl va întâlni la Mubadala World Tennis Championship pe Andy Murray, într-un meci de gală.
Așa cum se procedează la fiecare turneu, lui Rafael Nadal i-au fost adresate diferite întrebări de către jurnaliștii prezenți. Printre altele, ibericul a fost întrebat cine a fost cel mai dificil adversar din cariera sa. În mod surprinzător, Nadal l-a uitat pe Djokovic și l-a desemnat fără să stea pe gânduri pe bunul său prieten, Roger Federer.
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 7 ORE

Roger Federer, cel mai dificil adversar al lui Rafael Nadal, potrivit ibericului

"Bineînțeles că este Roger, am jucat de multe ori, am petrecut o mulțime de ore pe teren. Dacă trebuie să aleg un adversar, atunci este fără doar și poate Roger", a spus Nadal la Abu Dhabi. Nadal și Federer s-au întâlnit până în prezent de 43 de ori, iar spaniolul conduce bilanțul întâlnirilor directe, 26-17. În schimb, Nadal s-a confruntat cu Novak Djokovic de 58 de ori până acum, iar tenismenul sârb are bilanț pozitiv, 30-28.
Ajuns la 35 de ani, Nadal s-a luptat luni de zile cu o accidentare la piciorul stâng şi speră ca la Abu Dhabi să înceapă cu dreptul drumul dificil spre cel mai bun nivel al său. "Sunt super fericit să revin. Nu este vorba de durere. Am avut multe dureri în cariera mea, aproape tot timpul, este vorba mai mult de a putea gestiona durerea şi de a evolua bine. Am nevoie de competiţie. Evident mă simt mai bine, altfel nu aş fi aici. Ştiu că revenirea nu va fi uşoară. Nu am mari aşteptări acum", a declarat Nadal cu prilejul unei conferinţe de presă la Abu Dhabi.
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 8 ORE
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 12 ORE