Australian Open este considerat "turneul de casă" al lui Djokovic, sârbul fiind cel mai titrat sportiv din istorie, la Melbourne, cu 8 titluri.
În ciuda acestui fapt, Nole nu a fost susținut foarte tare în semifinala din acest an, când în față l-a avut pe Federer. Cu cel mai spectaculos și natural joc din istoria tenisului, elvețianul are cei mai mulți fani, astfel că atitudinea acestora în meciul cu Djokovic nu a suprins pe nimeni. În schimb, în finală, publicul australian a părut că e de partea lui Thiem, lucru care a fost cu adevărat surprinzător, având în vedere backgroundul sârbului.
Din acel moment, în presa de specialitate s-a vorbit destul de mult despre faptul că Djokovic, deși are rezultate comparabile cu ale celorlalți doi mari titani ai tenisului mondial, nu se bucură de aceeași simpatie. Nole a considerat că se exagerează prea mult cu acest subiect și a explicat că nu simte în vreun moment aversiunea fanilor.
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 10 ORE
"Există o energie foarte puternică în tribune la meciurile mele cu Federer și Nadal. Am văzut foarte des în ultimul timp că se scrie că oamenii nu mă plac. Vreau să spun câteva cuvinte despre asta. Chiar nu am senzația că oamenii sunt împotriva mea. Mai ales în afara terenului, am mereu vibeuri bune din partea lor. Bineînțeles, nu o să mă laud acum că sunt un jucător foarte iubit, aceste lucruri trebuie spuse de alții, nu de mine. Dar voiam să clarific un lucru: sentimentul meu, de-a lungul anilor, a fost unul singur, am fost mereu tratat cu bucurie și am fost încurajat de fani. Nu pot să spun că toți oamenii cu care am interacționat de-a lungul timpului mă plac, dar e un lucru normal. Sunt turnee și țări unde m-am bucurat de mai multă energie din partea celor din tribune și sunt turnee și țării unde mă simt încurajat mai puțin. E adevărat, la cele mai multe partide cu Federer și Nadal publicul e de partea lor, dar asta nu înseamnă că mă urăsc pe mine", a spus Djokovic, într-un interviu realizat în Serbia, citat de eurosport.co.uk.
După o mică vacanță după primul turneu de Grand Slam al anului, Djokovic va reveni în competiții la Dubai, turneu transmis în direct de Eurosport în perioada 24 februarie - 1 martie. Apoi, sârbul va fi prezent la Indian Wells și Miami, turnee de Masters 1000.
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 14 ORE
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
IERI LA 10:38