Din 2012 nu a mai câștigat Roger Federer un titlu de Mare Șlem, victoria de acum 3 ani venind pe iarba de la Wimbledon, acolo unde elvețianul are nu mai puțin de 7 trofee. A fost aproape să-l câștige pe al 8-lea anul acesta însă a pierdut finala chiar împotriva lui Novak Djokovic. Sârbul s-a impus în 4 seturi și a făcut tripla la Wimbledon.
Nu doar că este a 42-a întâlnire directă între cei doi campioni: trebuie precizat faptul că majoritatea confruntărilor au loc cu trofeul pe masă. Asta și pentru că Nole este liderul ierarhiei ATP iar Roger îl urmează îndeaproape. De exemplu, în 2015 au jucat de 5 ori împreună. Toate meciurile au fost finale, Djokovic s-a impus de 3 ori (Indian Wells, Roma, Wimbledon) iar Federer de două ori (Dubai, Cincinnati). Per total, scorul este 21-20 pentru elvețianul care l-a învins prima oară pe Novak tocmai în 2006, la Monte Carlo.
Australian Open
Simona Halep - Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în turul 2 la Melbourne, de la 12.00 pe Eurosport 1
ACUM 44 MINUTE
Dacă Djokovic are un singur titlu la Flushing Meadows, câștigat în 2011, Federer a avut parte de 5 ani fantastici impunându-se la New York între 2004 și 2008. Dacă va fi al doilea trofeu la lui Nole sau al 6-lea al lui Roger, vom vedea în direct pe Eurosport, duminică seara de la ora 23.00. Avancronica dar și concluziile finalei vin la Game, set și Mats, magazinul de analiză în care Barbara Schett îl are ca invitat pe expertul Mats Wilander, suedezul care se impunea la US Open în 1988. Finala poate fi urmărită Live online pe Eurosport Player.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open, LIVE BLOG | Cîrstea și Begu, primele românce care intră azi pe teren în turul 2
ACUM 5 ORE