În 2021, Rafael Nadal a disputat un singur turneu oficial, Australian Open. Spaniolul a fost învins acolo în faza sferturilor de finală de Stefanos Tsitsipas în 5 seturi, după ce le câștigase pe primele 2. Nadal s-a plâns de o accidentare la spate pe toată durata turneului de la Antipozi, iar după eliminare a decis să se retragă de la competițiile pe care le avea inițial în program.
Ibericul a luat această decizie tocmai pentru a se menaja pentru sezonul de zgură. Nu reprezintă un secret pentru nimeni că Rafa își dorește să cucerească cel de-al 14-lea său titlu la Roland Garros și să se pregătească la capacitate maximă pentru al doilea turneu de Grand Slam al anului, acolo unde deține un record de-a dreptul fabulos. Chiar dacă organizarea turneului parizian este acum incertă, Nadal se pregătește ca și când nu ar exista niciun semn de întrebare.

Ce spune doctorul lui Rafael Nadal despre procesul de pregătire al spaniolului

Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 7 ORE
Angel Ruiz Cotorro, doctorul personal al lui Rafael Nadal, are o veste excelentă pentru fanii marelui campion spaniol. Medicul a declarat într-un interviu acordat recent că al treilea jucător al lumii se antrenează la nivelul său obșinuit și se pregătește pentru marele obiectiv al sezonului: cucerirea Roland Garros. De altfel, Nadal s-a antrenat zilele trecute la academia lui din Marbella alături de norvegianul Casper Ruud, care a ajuns de două ori în turul trei la Roland Garros, în 2019 și 2020.
"Nadal se pregătește din greu și se antrenează așa cum se aștepta. Obiectivul lui este un un parcurs de succes pe zgură. Primul hop este la Monte Carlo, acolo unde va reveni oficial pe teren, apoi se va concentra exclusiv pe Roland Garros", a spus Angel Ruiz Cotorro pentru Tennis Head.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33