În 2021, Rafael Nadal a disputat un singur turneu oficial, Australian Open. Spaniolul a fost învins acolo în faza sferturilor de finală de Stefanos Tsitsipas în 5 seturi, după ce le câștigase pe primele 2. Nadal s-a plâns de o accidentare la spate pe toată durata turneului de la Antipozi, iar după eliminare a decis să se retragă de la competițiile pe care le avea inițial în program.
Ibericul a luat această decizie tocmai pentru a se menaja pentru sezonul de zgură. Nu reprezintă un secret pentru nimeni că Rafa își dorește să cucerească cel de-al 14-lea său titlu la Roland Garros și să se pregătească la capacitate maximă pentru al doilea turneu de Grand Slam al anului, acolo unde deține un record de-a dreptul fabulos. Chiar dacă organizarea turneului parizian este acum incertă, Nadal se pregătește ca și când nu ar exista niciun semn de întrebare.

Ce spune doctorul lui Rafael Nadal despre procesul de pregătire al spaniolului

Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
18/10/2021 LA 17:32
Angel Ruiz Cotorro, doctorul personal al lui Rafael Nadal, are o veste excelentă pentru fanii marelui campion spaniol. Medicul a declarat într-un interviu acordat recent că al treilea jucător al lumii se antrenează la nivelul său obșinuit și se pregătește pentru marele obiectiv al sezonului: cucerirea Roland Garros. De altfel, Nadal s-a antrenat zilele trecute la academia lui din Marbella alături de norvegianul Casper Ruud, care a ajuns de două ori în turul trei la Roland Garros, în 2019 și 2020.
"Nadal se pregătește din greu și se antrenează așa cum se aștepta. Obiectivul lui este un un parcurs de succes pe zgură. Primul hop este la Monte Carlo, acolo unde va reveni oficial pe teren, apoi se va concentra exclusiv pe Roland Garros", a spus Angel Ruiz Cotorro pentru Tennis Head.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
16/10/2021 LA 17:32
Tenis
Nadal, rezervat în privința revenirii pe teren după accidentare: "Nu știu când voi mai juca iar"
13/10/2021 LA 15:51