Mai mult, jurnaliștii spanioli de la "Marca" anunță un posibil boicot susținut de Novak Djokovic. lider ATP, dar și președintele Consiliului Jucătorilor. Printre jucătorii vizați se numără un sportiv care ar fi fost cap de serie la New York, în condițiile absențelor unor jucători precum Nadal, Federer, Fognini, Wawrinka și Monfils.

USTA, anunț evaziv: doi jucători descalificați, în carantină

În primă instanță, Federația Americană de Tenis (USTA) a transmis, prin intermediul unui comunicat oficiail, că doi jucători de tenis, nenumiți, au fost plasați în carantină, după ce ”au intrat în contact strâns și prelungit” cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19.
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM 7 MINUTE
Argentinianul Guido Pella a mărturisit însă rapid, pe rețelele de socializare, că este unul dintre sportivii în cauză, explicând că cel testat pozitiv a fost preparatorul său fizic, Juan Manuel Galvan. În prezent, Pella ocupă locul 35 în clasamentul ATP, iar numele său a fost retras de la turneul Western and Southern Open, mutat în acest an de la Cincinnati la New York. Pella a precizat că nu are altceva de făcut decât să aștepte, să se roage că zilele de carantină vor trece repede și să spere că va fi primit la US Open - ceea ce ar însemna însă ca organizatorii să îl includă la tragerea în sorți, deși jucătorul se va afla încă în acel moment în perioadă de carantină.

Cum a devenit contact apropiat Guido Pella

Jucătorul argentinian a explicat că săptămâna trecută a fost ajutat, într-adevăr de Galvan. Chiar dacă de la începutul acestei săptămâni cei doi nu s-au mai întâlnit, antrenorul lui Pella, Jose Acasuso a călătorit împreună cu preparatorul fizic, cei doi împărțind și o cameră de hotel. De aceea, USTA a decis să îl descalifice pe Guido Pella de la turneul Masters 1000.
Totuși, Guido Pella a primit rezultate negative la ambele testele de coronavirus efectuate până acum de către organizatori de la intrarea sa în "bulă".
În prezent, protocolul spune să fim testaţi la fiecare două zile. Sper ca aceste două săptămâni să treacă repede şi eu să pot fi prezent la U Open.
Guido Pella

"Marca" anunță un posibil boicot. Iată de ce

Al doilea jucător vizat de măsurile drastice luate de USTA este bolivianul Hugo Dellien (98 ATP), care lucrează cu același fizioterapeut, Manuel Galvan.
Publicația spaniolă “Marca” dezvăluie în această dimineață că jucătorii sunt nemulțiumiți de modul în care USTA a gestionat situația jucătorilor Guido Pella și Hugo Dellien, întrucât inițial s-a transmis clar că descalificarea va fi implementată doar în cazul acelor sportivi care împart o cameră de hotel cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus. Jurnaliștii spanioli susțin chiar că, în acest moment, cu o zi înainte de startul oficial al meciurilor în bulă”, sportivii iau în calcul și un posibil boicot în semn de protest. Potrivit informațiilor acestora, se poartă discuții intense în grupul jucătorilor din ATP, această idee avându-i susținători pe sportivii sud-americani, dar și pe Novak Djokovic.
  • Pe scurt, jucătorii sunt nemulțumiți de măsura descalificării celor doi tenismeni, ambii testați negativ. Juan Manuel Galvan avea propria cameră, iar interacțiunea cu Pella și Dellien a fost minimă sau inexistentă în ultimele zile.
  • Turneul de la Cincinnati se joacă la New York, între 22 și 28 august. US Open va începe pe 31 august.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG | Halep, Cîrstea și Begu, în turul 2. Vintage Murray, meci fantastic
ACUM 35 MINUTE
Australian Open
Linette - Sevastova - Australian Open
ACUM 40 MINUTE