Ruşii şi bieloruşii, în frunte cu Daniil Medvedev, au fost excluşi miercuri de la ediţia 2022 a turneului de tenis de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii: "În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi", a explicat All England Lawn Tennis Club într-un comunicat publicat miercuri.
"De aceea, intenţionăm, cu profund regret, să respingem înscrierea jucătorilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon", se adaugă în comunicat.Ruşii Daniil Medvedev, N.2 ATP, Andrey Rublev (8 ATP) şi Anastasia Pavlyuchenkova (15 WTA) şi bielorusele Aryna Sabalenka (4 WTA, semifinalistă anul trecut) şi Viktoria Azarenka (fostă N.1, acum 18 WTA) nu-şi vor putea apăra deci şansele la Londra. Deși Djokovic și Navratilova au acuzat această hotărâre, există iată și personalități care aprobă hotărârea, cum este ucraineanul Dolgopolov.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM O ORĂ

Dolgopolov, fericit cu decizia organizatorilor de la Wimbledon

Alexandr Dolgopolov a salutat această decizie. Fostul tenismen ucrainean, care a vrut în trecut să joace pentru Rusia, a revenit în Ucraina în urmă cu câteva săptămâni pentru a-și apăra țara de invazia rusească: "Wimbledon a făcut ceea ce trebuie, așa cum s-a întâmplat deja în multe sporturi și să arate un exemplu de decizie bună lumii tenisului. Acest lucru trebuie să înceteze și da, rușii sunt responsabili pentru acțiunile țării lor, ale armatei lor și ale liderilor pe care i-au ales timp de 20 de ani.
A tăcea sau a spune pur și simplu "no war" (fără război, n.r.) nu mai este suficient. Poporul rus trebuie să condamne această ucidere în masă a civililor, numită deja genocid de mulți lideri. Chiar toate regulile războiului sunt încălcate aici. Femeile și copiii sunt agresați în cele mai oribile moduri, copiii sunt răpiți. Rusia i-a forțat pe locuitorii teritoriilor ocupate să lupte cu Ucraina sub amenințarea armelor și a comis multe alte crime de război. Așa că da, până când își vor opri guvernul lor criminal toți rușii sunt responsabili", a transmis Dolgopolov.
Roland Garros
Simona Halep a ajuns deja în Franța, pentru a pregăti Roland Garros 2022. Probleme pentru româncă
ACUM 2 ORE
Tenis
Swiatek, puștoaica de 20 de ani devenită legendă. Fără adversară, s-a luat la trântă cu recordurile
ACUM 3 ORE