Tenis

Doliu în lumea tenisului. Un fost mare campion australian s-a stins din viață

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ashley Cooper

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
22/05/2020 la 09:31

Ashley Cooper s-a stins din viață vineri, la vârsta de 83 de ani, după o luptă lungă dusă cu boala.

Fostul lider mondial din ATP, Ashley Cooper, a cucerit opt turnee de Grand Slam în carieră, patru în proba de simplu și alte patru în proba de dublu. El a ocupat prima poziție în clasament în 1957. În același an, Cooper s-a impus alături de echipa Australiei în Cupa Davis. În total, Cooper a câștigat 27 de turnee.

Ashley Cooper a cucerit primul titlu de Grand Slam chiar la el acasă, la Australian Open, în 1957. Anul următor, el s-a impus la trei dintre cele patru turnee majore și a disputat semifinala la cel de-al patrulea. S-a impus astfel la Australian Open 1958, Wimbledon 1958 și US Open 1958. La Roland Garros nu a reușit să se impună niciodată, însă a disputat semifinala în trei rânduri - (1956, 1957, 1958).

Tenis

Andy Murray și Kim Clijsters, prezenți la US Open! Lista wildcard-urilor oferite de organizatori

ACUM 3 ORE

Rod Laver, cel mai mare campion al tenisului australian masculin, a fost primul care a reacționat după moartea colegului și compatriotului lui: “Sunt atât de trist să aud că Ashley a murit. A fost un campion minunat, atât pe teren, cât și în afara lui. Și ce rever avea! Atât de multe amintiri dragi. Bun rămas, prietene! Gândurile mele sunt alături de soția lui Ashley, Helen, și familia lui”.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

Simona Halep nu-și mai amână revenirea în circuit! Va juca și în proba de dublu la Praga

ACUM 6 ORE
Tenis

Anunțul pe care îl așteptau toți fanii lui Rafa Nadal: ibericul a vorbit despre Roland Garros 2020

IERI LA 18:51
Subiecte asemănătoare
TenisAshley Cooper
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol