Fostul lider mondial din ATP, Ashley Cooper, a cucerit opt turnee de Grand Slam în carieră, patru în proba de simplu și alte patru în proba de dublu. El a ocupat prima poziție în clasament în 1957. În același an, Cooper s-a impus alături de echipa Australiei în Cupa Davis. În total, Cooper a câștigat 27 de turnee.
Ashley Cooper a cucerit primul titlu de Grand Slam chiar la el acasă, la Australian Open, în 1957. Anul următor, el s-a impus la trei dintre cele patru turnee majore și a disputat semifinala la cel de-al patrulea. S-a impus astfel la Australian Open 1958, Wimbledon 1958 și US Open 1958. La Roland Garros nu a reușit să se impună niciodată, însă a disputat semifinala în trei rânduri - (1956, 1957, 1958).
Rod Laver, cel mai mare campion al tenisului australian masculin, a fost primul care a reacționat după moartea colegului și compatriotului lui: “Sunt atât de trist să aud că Ashley a murit. A fost un campion minunat, atât pe teren, cât și în afara lui. Și ce rever avea! Atât de multe amintiri dragi. Bun rămas, prietene! Gândurile mele sunt alături de soția lui Ashley, Helen, și familia lui”.
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
ACUM 3 ORE
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
"M-a luat prin surprindere!" Ce a spus Ilie Năstase despre despărțirea dintre Simona Halep și Cahill
ACUM 6 ORE
Tenis
Crăciunul, ANULAT pentru sportivii care vor să repete performanța Emmei Răducanu la Australian Open
ACUM 7 ORE