Dominic Thiem va juca în a doua săptămână de la Wimbledon în challengerul de la Salzburg, acolo unde austriacul a primit un wildcard. Sportivul în vârstă de 28 de ani a revenit în circuit în luna martie, dar a pierdut 7 meciuri consecutive.
Thiem se aștepta ca revenirea să fie una dificilă, dar nu se gândea niciun moment că nu va putea să câștige un meci din primele șapte jucate! De aceea, după înfrângerea cu Hugo Dellien, în primul tur la Roland Garros, Thiem a declarant că va merge să joace în Challenger Tour.
”Trebuie să accept asta și, deși a fost o înfrângere cu adevărat dureroasă acum, săptămână de săptămână, nu este încă nimic neașteptat. Dacă aș fi câștigat multe meciuri sau orice altceva, ar fi fost cu adevărat o mare surpriză”, a declarant Thiem.
Wimbledon
Halep a băgat frica în spanioli! Ce scriu ibericii înaintea duelului cu Badosa de la Wimbledon
ACUM 22 MINUTE

"Îi vom ține pumnii stânși să revină cât mai puternic!"

Salzburg Challenger începe pe 3 iulie, se desfășoară pe perioada celei de-a doua săptămâni la Wimbledon, iar Thiem este așteptat cu brațele deschise la turneu. „Îl vom pregăti cât mai bine posibil, în măsura posibilităților noastre și îi dorim să câștige turneul. Sperăm să ajungă cât mai departe posibil, îi vom ține pumnii strânși și-I dorim să revină cât mai repede la forma de dinainte de accidentare”, a declarat Günter Schwarzl, directorul turneului de la Salzburg.
„Da, mă gândesc cu siguranță să revin la nivelul Challenger acum pentru unul sau două turnee. Desigur, o victorie într-un meci m-ar ajuta foarte mult, dar trebuie să fiu sincer cu mine. În toate meciurile pe care le-am jucat, am fost destul de departe de o victorie”, a adăugat Thiem.
Austriacul, câștigător la US Open în 2020, finalist la Roland Garros în 2018 și 2019, dar și la Australian Open în 2020, spear să pună capăt cât mai curând seriei de înfrângeri. Își dorește cât mai multe victorii la Salzburg.
După Salzburg, Thiem plănuiește să joace în turneele ATP pe zgură la Gstaad, Bastad și Kitzbuhel.
Wimbledon
Novak Djokovic a construit la Wimbledon "tenismenul perfect"! Ce arme a luat de la Federer și Nadal
ACUM 23 MINUTE
Wimbledon
Marele Pat Cash, atac fără precedent la Nick Kyrgios: "Circul aboslut s-a stabilit în tenis!"
ACUM O ORĂ