Dominic Thiem se confruntă cu o situație delicată. După o despărțire impetuoasă de antrenorul care l-a format de la vârsta de opt ani, al treilea jucător al lumii a fost dat în judecată de acesta. Gunter Bresnik, în vârstă de 59 de ani, îi cere conaționalului 450.000 de euro pentru contracte de sponsorizare și echipament sportiv pe care susține că le-a intermediat, scrie "Essentially Sports".
Presa internațională a dezvăluit însă că Dominic Thiem și familia sa sunt aproape de a rezolva această situație în afara sălii de judecată, dorindu-și ajungerea la o înțelegere amiabilă.
Thiem și Bresnik nu s-au despărțit în termeni amiabili în 2019, disputa lor fiind cât se poate de aprinsă în paginile presei sportive. Avocatul lui Dominik Thiem susține că clientul său, împreună cu managerul său Herwig Straka, au fost escrocați de Gunter Bresnik. Antrenorul a intentat un proces civil, pentru care acum se caută o rezvolvare în afara curții de judecată.
Tenis
Dominic Thiem, "interzis" la turneul de casă de la Viena! De ce nu poate să fie prezent în tribune
27/10/2021 LA 11:54

Thiem, dat în judecată de fostul antrenor: cum s-a ajuns aici

Dominic Thiem s-a pregătit la Academia de tenis din Viena deținută de Bresnik de la vârsta de opt ani. Tatăl său, Wolfgang Thiem, se angajase la acea academie în 1997. În timp, Dominic a devenit "proiectul special" al lui Bresnik, trecut între timp la cârma echipei de Cupa Davis a Austriei. În octombrie 2016, celebrul antrenor a publicat o carte, "The Dominic Thiem Method", în care descrie planul prin care l-a propulsat pe băiatul de opt ani în topul mondial.
Cu un CV impresionant, având peste 25 de colaborări cu sportivi de top din tenisul profesionist, precum Boris Becker, Henri Leconte, Patrick McEnroe sau Ernests Gulbis, Bresnik i-a impus lui Thiem un regim de pregătire autoritar și foarte solicitant, numindu-l pe acesta "creatura mea". Ascensiunea spre vârful clasamentului mondial a fost forțată printr-un program infernal, Thiem jucând 27 de turnee în 2016 și încheind adesea sezonul cu probleme de ordin fizic.
La trei ani după debutul în Top 10, Thiem a renunțat la serviciile lui Bresnik, ajungând, după o colaborare-test cu Thomas Muster, să își găsească antrenorul potrivit în chilianul Nicolas Massu, campionul olimpic de la Atena.

Bresnik îi cere bani lui Thiem pentru 2020

Ca urmare a procesului intentat de Bresnik la Tribunalul Regional din Viena, cele două părți s-ar fi întâlnit vineri după-amiază la Palatul de Justiție și ar fi stabilit să poarte negocieri pentru o înțelegere în prezența unui mediator.
Contractul inițial dintre Thiem și Bresnik prevedea ca în cazul în care colaborarea lor se încheie în 2014, antrenorul să primească până la finalul carierei sportivului 30% din câștigurile obținute de tenismen din contractele de sponsorizare pe care Bresnik le-a intermediat. Însă termenii contractului au fost modificați, fără ca managerul lui Thiem, Herwig Straka, să afle despre acest lucru. Acesta din urmă a ajuns ulterior la o înțelegere cu Bresnik, însă actul a fost contestat de avocatul lui Thiem.
În prezent, Gunter Bresnik solicită un procent din banii obținuți de campionul de la US Open la începutul acestui an.
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03
Tenis
"A meritat pe deplin să câștige trofeul!" Ce a spus Thiem despre finala masculină de la US Open
13/09/2021 LA 05:05