Dominația lui Rafael Nadal la Roland Garros pare extrem de greu de "spart", dar Dominic Thiem este dispus să încerce totul pentru a-i "fura" coroana regelui pe zgura de la Paris. Austriacul a disputat două finale la Roland Garros, în 2018 și 2019, și de fiecare dată a cedat în fața aceluiași jucător, Rafael Nadal.
De curând, al patrulea jucător al lumii a vorbit despre obiectivele pe care le are în acest sezon competițional. Prezent la Doha, acolo unde este principal favorit al turneului, urmat de Roger Federer pe lista capilor de serie, Dominic Thiem a fost întrebat de jurnaliști care este cel mai mare vis al lui pentru anul 2021.

Dominic Thiem, dornic să întrerupă supremația lui Rafael Nadal la Roland Garros

Tenis
Nadal, declarație "fără perdea" despre retragerea din tenis: "Corpul îmi spune una, mintea alta!"
ACUM 8 ORE
Supranumit "Rafael Garros" tocmai pentru performanța incredibilă de a cuceri 13 titluri acolo, Rafa Nadal este în continuare marele favorit la câștigarea titlului și în 2021, dar Dominic Thiem știe că poate obține un rezultat mai bun decât calificarea în finală, așa cum a reușit atât în 2018, cât și în 2019. Anul trecut, finala de la Paris s-a disputat între Nadal și Djokovic. Sârbul nu a avut însă nicio șansă în fața ibericului.
"Principalul meu obiectiv este să câștig Roland Garros. Acolo joc cel mai bun tenis al meu. Să câștig un titlu acolo trebuie să trec de Rafael Nadal. Are acolo 13 titluri câștigate, o reușită incredibilă. Anul trecut avea 34 de ani, dar asta nu l-a oprit din a face unul dintre cele mai bune turnee din carieră. Să-l bați pe Nadal pe Philippe Chatrier este una dintre cele mai dificile misiuni din sport, dar chiar îmi doresc să obțin asta cât încă mai joacă", a spus Thiem pentru Tennis Majors.
Tenis
Toni Nadal se declară nemulțumit de sezonul avut de Rafa în 2022: "Îți lasă un gust amar"
ACUM 10 ORE
Tenis
Cine l-a făcut pe John Isner "să se simtă mic": "Până și cu Nadal pe zgură am avut mai multe șanse"
IERI LA 16:48