Mats Wilander și-a exprimat în urmă cu câteva zile îngrijorarea în ceea ce-l privește pe Dominic Thiem. Suedezul a transmis că se teme de faptul că Thiem suferă de depresie. Tenismenul în vârstă de 27 de ani traversează o perioadă dificilă în carieră. Austriacul a arătat că îi este greu să gestioneze succesul pe care l-a obținut anul trecut la US Open în finala cu Alexander Zverev, iar Mats Wilander a explicat care ar putea fi motivul.
Ocupant al locului 4 în clasamentul ATP, Thiem s-a impus anul trecut la US Open, iar valul succesului de la Flushing Meadows l-a purtat și până în sferturile de finală la Roland Garros, însă apoi nimic nu s-a mai legat pentru el. A fost eliminat în sferturi la turneul de la Viena, a fost învins în finala Turneului Campionilor de Medvedev, iar la Australian Open, după înfrângerea suferită în optimi în fața lui Grigor Dimitrov, Thiem a mărturisit că se simte "abătut".

Dominic Thiem i-a dat replica lui Mats Wilander, după ce suedezul a spus că austriacul este depresiv

Tenis
"A meritat pe deplin să câștige trofeul!" Ce a spus Thiem despre finala masculină de la US Open
13/09/2021 LA 05:05
"Pentru un jucător de tenis, cel mai evident indicator al depresiei este momentul în care te afli pe teren și nu mai simți nevoia viscerală de a câștiga meciul. Rezultatul meciului nu mai contează, pur și simplu. Atunci știi că e vorba despre o alertă. Este ca și cum sportul a murit pentru tine", a spus Wilander pentru L’Equipe săptămâna trecută.
Ieri, Boris Becker "îl punea la colț" pe Dominic Thiem, spunând că Federer, Nadal sau Djokovic nu s-ar gândi niciodată la presiune, așa cum face austriacul. Totuși, Thiem nu este de acord și le dă replica criticilor vocali: "Tot ce pot să spun e că nu există nicio depresie pe teren, dar desigur, ca jucător de tenis, ca atlet și ca o persoană normală, îți atingi adesea limitele. Când le întreci și când sărbătorești un asemenea succes, ca cel de anul trecut, bineînțeles că ți se întâmplă ceva. Viața mea e diferită acum. Corpul și mintea mea au avut nevoie de timp pentru a se recupera și e normal să existe o mică lipsă după o asemenea culme atinsă", a spus Thiem pentru ORF.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122136.jpg
US Open
Dominic Thiem, victorie în premieră la US Open 2020 după ce a fost condus cu 0-2 în finală de Zverev
09/09/2021 LA 18:11
US Open
#ReveniriDeLegendă US Open | Nadal și Thiem au oferit un thriller în sferturile ediției din 2018
09/09/2021 LA 00:12