În urmă cu câteva zile, Mats Wilander declara că Dominic Thiem arată semne serioase de depresie. Austriacul s-a impus anul trecut la US Open, iar valul succesului de la Flushing Meadows l-a purtat și până în sferturile de finală la Roland Garros, însă apoi nimic nu s-a mai legat pentru el. A fost eliminat în sferturi la turneul de la Viena, a fost învins în finala Turneului Campionilor de Medvedev, iar la Australian Open, după înfrângerea suferită în optimi în fața lui Grigor Dimitrov, Thiem a mărturisit că se simte "abătut".
După acea declarație, Thiem a mai câștigat un singur meci, la Doha, după care a ales să se retragă de la Miami și primele turnee de zgură din circuit, suprafață ăe care a disputat două finale de Grand Slam. Boris Becker este de părere că austriacul, al patrulea jucător al lumii, trebuie să abordeze în alt mod presiunea pe care o resimte la turnee, dar că are nevoie și de susținerea membrilor din echipa lui.

Boris Becker îl compară pe Dominic Thiem cu "greii" din tenis: Federer, Nadal, Djokovic

Roland-Garros
Dominic Thiem - Hugo Dellien - Roland-Garros
22/05/2022 LA 12:25
Chiar dacă și accidentările au făcut parte din scăderea accelerate de formă a lui Thiem, tenismenul de 27 de ani a mărturisit de curând că nu s-a simțit prea bine nici din punct de vedere psihic. Boris Becker, care a luat parte la un podcast, a declarat că cineva trebuie să-i aducă aminte austriacului de valoarea uriașă pe care o deține, dar să și pună piciorul în prag, pentru că marii campioni nu dau atât de multă atenție presiunii pe care o resimt după obținerea unui succes major.
"Anturajul pe care Dominic Thiem îl are e foarte important în acest context. Cineva trebuie să-l ia deoparte și să-i spună clar și răspicat: ‘Băiete, ești unul dintre jucătorii favoriți să câștige titlul la Roland Garros’. La 27 de ani, Dominic e la vârsta la care ar trebui să joace cel mai bun tenis al lui, dar are nevoie de o altă modalitate de a gestiona presiunea. Eu personal nu am auzit niciodată de la Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic să vorbească despre presiune, chiar dacă ei probabil resimt cel mai mult presiunea, de pe urma succeselor lor", a spus Boris Becker.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121602.jpg
Gonet Geneva Open
Dominic Thiem, execuție superbă la Geneva, în meciul cu Marco Cecchinato
17/05/2022 LA 15:35
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34